TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

După două luni de relativă liniște, secțiile ATI covid din spitalele de boli infecțioase reîncep să se umple. „Lucrurile vor evolua prost pentru cei nevaccinați”, spune medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, într-un interviu pentru RFI România, citat de Rador.

Cei care ajung acum în spital sunt nevaccinați: “Bineînțeles că sunt și pacienți vârstnici care au profilul clasic, cu comorbidități, cu probleme majore de sănătate anterioare, dar sunt și cam mulți pacienți tineri, care nu au probleme de sănătate, care nu au comorbidități, care sunt cel mult un pic supraponderali și atât. E un profil destul de îngrijorător”.

A treia zi la rând cu peste 200 de noi infectări cu coronavirus, 244 de miercuri și până ieri, și două decese. Și în secțiile de terapie intesivă cifrele sunt în creștere, 72 de pacienți față de 67 în ziua anterioară. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în București, 49, urmat de județele Cluj – 25, Ilfov – 18, Timiș – 11, Călăraș și Dolj câte 10.

La spitalul Victor Babeș din Capitală mai este un singur loc liber la ATI covid, loc apărut prin decesul unui alt pacient spune managerul unității medicale, Simin Aysel Florescu. Ea sfătuiește oamenii „să ia cu două mâni vaccinurile disponibile și să și le facă”:

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privința vaccinării anti-covid. Stăm mai bine decât Bulgaria: puțin peste 32% dintre români sunt imunizați, comparativ cu doar 19% în cazul vecinilor noștri. Ne urmează în clasament Letonia cu 45%, Slovacia și Croația cu peste 48% arată datele de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. La mare distanță, cu mai mult de 80% din populație vaccinată cu cel puțin o doză, sunt state precum Portugalia, Norvegia, Malta, Irlanda, Franța, Belgia, Finlanda sau Spania. Mai bine de 91% din populația Islandei a primit măcar o doză de ser anti-covid.

„Lucrurile vor evolua prost pentru cei nevaccinați”, crede medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală. Tot personalul de acolo este imunizat anti-covid, mai puțin cei care au alergii grave sau alte contraindicații medicale, precizează ea. Legat de posibilitatea obligativității vaccinării pentru anumite categorii profesionale, Simin Aysel Florescu amintește de decizii similare luate de alte state europene precum Grecia sau Franța: “Nimeni nu e fericit să fie obligat să facă ceva, dar totuși, noi ca personal medical ar trebui să conștientizăm cel mai bine și mai rapid riscurile. Dacă lucrurile se precipită rău de tot, până la urmă obligativitatea poate deveni o alternativă, nu?”.

Toți pacienții care ajung acum în spital sunt cei nevaccinați, afirmă Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș. “Sunt de diverse vârste. Bineînțeles că sunt și pacienți vârstnici care au profilul clasic, cu comorbidități, cu probleme majore de sănătate anterioare, dar sunt și cam mulți pacienți tineri, care nu au probleme de sănătate, care nu au comorbidități, care sunt cel mult un pic supraponderali și atât. E un profil destul de îngrijorător”.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide