BREAKING NEWS
  • 14:54 » INCIDENȚA COVID, ÎN CREȘTERE! MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE ARE 6,52
  • 14:52 » INDICELE DE PERCEPȚIE A CORUPȚIEI ÎN CONTEXTUL COVID -19
  • 14:50 » Companiile americane cu afaceri în Rusia se tem de noile sancțiuni pregătite de Casa Albă în situația în care Putin invadează Ucraina
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Medic reclamat că era să omoare o femeie după ce ia prescris prea multe antibiotice

O anchetă a Direcției de Sănătate Publică a scos la iveală că unii medici de la Spitalul Județean din Botoșani le-ar fi dat pacienților prea multe antibiotice, iar uneori prea puternice. Controlul DSP a venit în urma plângerii privind modul în care o femeie internată pentru Covid-19 a fost tratată acolo.

O femeie a făcut o sesizare directă la Ministerul Sănătății, în care a reclamat că mama ei a fost internată în spital din cauza Covid-19, dar a primit în tratament și un antibiotic puternic, deși din analize nu reieșea că ar fi avut nevoie de acesta.

După tratamentul împotriva Covid-19, pacienta a început să se simtă și mai rău. Sa constatat că în timpul internării a dobândit bacterii Clostridium dificile.

În urma verificărilor, inspectorii sanitare au constatat că pacienta a primit un antibiotic puternic, iar asta a favorizat apariția bacteriei, ceea ce a necesitat apoi alte două antibiotice, de clasă inferioară, fără rezultat. Din acest motiv, a fost nevoie ca medicii să treacă la antibiotice și mai puternice, pentru a scăpa de bacterie, fiind administrat unul de ultimă generație, aflat în categoria antibioticelor de salvare.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat la Digi24 că în urma controlului de la Spitalul Mavromati sa constatat că unitatea sanitară are o politică de utilizare judicioasă a antibioticelor și că sunt doi medici care verifică modul în care sunt ele administrate.

Medicul care a administrat antibiotice femeii a motivat că această făcuse febră, până la 39 de grad. Din cauza antibioticelor, sa distrus flora intestinală și un rezultat infecție. Controlul sa extins la nivelul întregului spital, a spus Adăscăliței.

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide