BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Medicul Șerban Bubenek: ‘Mortalitatea la nevaccinați în ATI e de 60%. Nu fac altceva decât să își semneze o condamnare cel puțin la o boală grea, dacă nu cumva la moarte’

Prof. Dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, trage un semnal de alarmă cu privire la rata de mortalitate ridicată în rândul persoanelor infectate cu COVID-19. 

Referitor la presiunea uriașă la care sunt suspuse spitale, în speță secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), medicul a precizat că situația poate fi comparată „cu ce se petrece în Iad, în care toată lumea aleargă și foarte puțini reușesc să își facă datoria cum trebuie”.

„Astăzi, în ATI, un medic îngrijește de 4-5 ori mai mulți pacienți. În mod normal, raportul ideal ar fi de 1/1, cel mult 1/2. Astăzi, această proporție ajunge și la 1/20.

Dincolo de 1400 de pacienți în ATI vom asista, pe lângă fenomenul de burn out, și la scăderea calității actului medical. Același lucru se petrece nu dar la nivelul medicilor (…), ci și al asistentelor medicale, care și-au crescut volumul chiar și la 70%, dar și la personalul auxiliar”, a afirmat profeosrul Serban Bubenek la Realitatea PLUS.

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a subliniat că România se află „într-o situație nemaintâlnită”.

„Problema nu rezidă doar în nevaccianți. Cea mai mare problemă se translatează către pacienții cu urgență nonCovid care vin la spital. Suntem la limita de sus atât în ceea ce privește urgențele cardiace sau vasculare cât și cu cei cu boala Covid, dar și care nu au boală Covid.

Trebuie să stăm cu pacienții în sălile de operație pentru a avea rezultatele PCR ca să știm unde am putea duce pacientul când se eliberează un pat. În marea majoritate, operațiile nonurgente s-au amânat în majoritatea spitalelor, dar asta nu înseamnă cu nu apar accidente, apendicită, periotonită (…). Toți acești români au nevoie de îngrijire de specialitate și își găsesc din ce în ce mai greu loc în sălile de operație sau ATI”, a arătat medicul.

Referitor la situația certificatelor Covid false, medicul a transmis un mesaj extrem de ferm: „Nu fac altceva decât să își semneze o condamnare cel puțin la o boală grea, dacă nu cumva la moarte. Mortalitatea la nevaccinați în ATI e de 60%. Ei ajung prea târziu la spital, mulți refuză să ajungă (la spital – n.r) și nu fac altceva decât singuri să își diminueze șansele de a trăi sănătos, de a-și crește copiii și a-și împlini țelurile în viață. Mi se pare de neconceput ca cineva să își dorească să își falsifice un astfel de certificat”.

sursa: bugetul.ro

sursa foto: covidplasma.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide