TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

MEDITAȚIE ÎN SFÂNTA ȘI MAREA SÂMBĂTĂ
ULTIMUL CUVÂNT ÎL ARE MEREU DUMNEZEU ÎN VIAȚA ȘI ISTORIA NOASTRĂ!
Înaintea mormântului Domnului și atunci și astăzi, mulți s-au întrebat: oare nu ar fi putut scăpa de la moarte? Oare nu se putea salva dinaintea morții și a suferinței? Sigur că Dumnezeu Cel Atotputernic poate orice-Și dorește! Dar, pentru că eu, omul, nu am putut ajunge la El, a venit El la mine, a intrat în neputința mea, a venit în condiția mea, în toate ale mele, pentru a trăi cu mine viața mea, suferința și neputința mea și moartea mea, pentru ca eu să pot să trăiesc Învierea Lui.
Apoi, ce înseamnă salvare de la moarte? S-o amâni de fapt o anumită perioadă! Ori, El a salvat moartea de rău și a transformat-o în punte sau poartă către Împărăția Sa, într-o logică dumnezeiască extraordinară, ca de obicei.
Punerea Lui în mormânt ne arată și altceva și anume că adesea noi, oamenii, avem obiceiul să îngropăm binele, să-l neglijăm, sau chiar să-l ascundem. Dar, întotdeauna el iese biruitor, pentru că e mai mare decât răul, e de la Dumnezeu și cele ce vin de la El nu pot fi ascunse, blocate sau biruite.
Asemenea bobului de grâu ce pică pe pământ, moare și putrezește, dar apoi din el răsare o plantă nouă, tot așa și Fiul lui Dumnezeu Întrupat, Iisus Hristos, a murit ca om și a coborât cu sufletul și cu dumnezeirea până la iad, eliberând făpturile Sale din sclavia răului și nu contenește să coboare, mereu, în iadul nostru, în neputința, în durerea și în mijlocul răului care ne bântuie și să ne mântuiască. O face întotdeauna! De altfel, de aceea în fiecare zi de sâmbătă pomenim pe toți cei adormiți, cu biruința Domnului asupra iadului în suflete, pentru a-i asocia prin pomenirea noastră pe toți cei adormiți acestei biruitoare lucrări dumnezeiești.
Odată mort și pus în mormânt, părea că totul s-a încheiat, Cel ce dăduse multora sens a fost învins de rău și de moarte! Dar, a fost numai o părere a celor deznădăjduiți sau răi! Întotdeauna, pretutindeni și în mod sigur, Dumnezeu are ultimul cuvânt în viața noastră și în istoria umană, absolut întotdeauna! Pentru că El este Domnul Vieții, El este cel ce a biruit răul și moartea cu noi și pentru noi, El este Cel ce nu cunoaște imposibilul!
Acesta este Dumnezeul nostru, mult milostiv, minunat, extraordinar și care niciodată nu ne abandonează! Înțelegând acestea, ne vom putea bucura pe deplin de sărbătoarea pascală și de viețile noastre!
IONUȚ- ANDREI GHIMBANU

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide