TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Melatonina, secretul unui somn odihnitor. Tot ce trebuie să știi despre acest supliment!

Of, somnul! Atât de plăcut și necesar și totuși aproape imposibil de obținut pentru mulți dintre noi. Stresul din viața de zi cu zi, problemele personale și toți factorii la care suntem expuși ne afectează odihna mai mult decât vrem să recunoaștem. Cei mai mulți dintre noi realizează că le este aproape imposibil să adoarmă, cu toate că simt nevoia și sunt obosiți. Nu vă grăbiți însă să apelați la somnifere, căci toate aceste probleme se pot rezolva și pe cale naturală.

Pentru cei care nu au aflat încă, melatonina este un hormon esențial pentru un somn odihnitor, fiind cunoscut chiar și sub denumirea de „hormonul somnului”. Este produs de corpul nostru în mod natural atunci când este expus la întuneric, însă poate fi consumat și ca supliment.

Trebuie să precizăm că melatonina nu este un sedativ sau un somnifer, ci doar un hormon care acționează asupra capacității corpului nostru de a avea un ciclu de somn. Astfel, consumat pentru perioade mai lungi de timp, contribuie la rezolvarea problemelor legate de odihnă, care ne dau atât de tare corpul peste cap.

Mai mult, poate fi un salvator pentru cei care se confruntă cu insomnii sau dificultăți atunci când încearcă să adoarmă. Consumată înainte de culcare, melatonina poate relaxa corpul și mintea, iar în cele din urmă vei reuși să adormi mult mai ușor. Ceea ce trebuie să avem în minte este faptul că nu este un supliment minune, așa că rezultatele se vor vedea în timp, nu de la prima utilizare.

Înainte să luați melatonină, asigurați-vă că nu ați consumat înainte cafeină sau băuturi energizante. Mai mult, puneți deoparte dispozitivele electronice sau orice altă sursă care v-ar putea distrage. Este nevoie să vă puneți în pat și să vă bucurați de liniște, iar corpul va adormi singur fără să vă gândiți prea mult la acest lucru.

Melatonina poate fi luată în diverse combinații pentru a-i spori eficiența

Alte suplimente pe care le puteți combina cu melatonina sunt: valeriană, magneziu și lavanda. Pe piață sunt disponibile multe astfel de capsule, însă recomandate sunt cele cu o concentrație mai mare de melatonină.

sursa monden.ro

Melatonina, secretul unui somn odihnitor. Tot ce trebuie să știi despre acest supliment


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide