TRENDING

14:54 » Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul

14:45 » Rusia consideră „prezența concentrată” a navelor NATO în Marea Neagră drept o ameninţare: Suntem atenţi la România şi Bulgaria

14:41 » Percheziții acasă la Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală din vânzarea de haine. Polițiștii au dus-o la audieri

14:37 » Canicula face victime în România. 3 oameni au murit, numărul apelurilor la 112 crește. Arafat: „Oamenii nu mai pot”

14:29 » Un polițist din Sibiu este acuzat că a inventat un accident rutier. Ar fi mințit în procesul verbal ca să-și ajute un prieten

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Germania și Franța au cerut, vineri, Rusiei să retragă  trupele din apropierea frontierelor Ucrainei  și să măsoare pentru detensionarea situației, anunță Guvernul de la Berlin,  potrivit Mediafax .

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a discutat, vineri, prin videoconferință, cu președinții din Franța și Ucraina, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski.

„Videoconferința a avut loc în contextul vizitei de lucru efectuat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Paris. Cancelarul Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au discutat în primul rând despre situația de securitate din zona frontierei ruso-ucrainene și din estul Ucrainei. Au exprimat preocupări privind acumularea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina și în regiunea Crimeea, anexată ilegal ”, anunțat Guvernul Germaniei, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, accesat de Mediafax.

Angela Merkel, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski „solicită retragerea trupelor ruse și reducerea tensiunilor”, precizează Guvernul de la Berlin.

Administrația de la Kiev a cerut NATO să acționeze rapid pentru a opri izbucnirea unui conflict militar cu Rusia

„Cancelarul Angela Merkel și președinții Emmanuel Macron susțin independența Ucrainei, suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Evidențiază necesitatea respectării în totalitate a Acordurilor Minsk de către ambele părți, iar Germania și Franța vor continua eforturile diplomatice în Formatul Normandia ”, subliniată Guvernul Germaniei.

În ultimele săptămâni, Rusia a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei și în regiunea Crimeea, anexată în 2014.

Administrația de la Kiev a cerut Alianței Nord-Atlantice să acționeze rapid pentru  a opri izbucnirea unui conflict militar  cu Rusia. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța Nord-Atlantică urmărește atent situația din Ucraina și susține suveranitatea țării.

Președintele Joseph Biden a vorbit recent cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reafirmând susținerea Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide