TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mici gratis pentru vaccin. Coada de la centrul de vaccinare din Piața Obor a ajuns în presa internațională

Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri la Obor, una din piețele celebre ale Bucureștiului, a ajuns în atenția presei internaționale. Oamenii s-au așezat la rând încă de dimineață pentru că, pe lângă vaccin, primesc și un voucher pentru o porție gratis de mici.

Agenția de presă Reuters a făcut un reportaj despre centrul de vaccinare și a vorbit cu oamenii care au mers la Obor să se imunizeze – și să-și ia porția de mici, una dintre cele mai apreciate mâncăruri românești.

Piața Obor este renumită pentru micii care se vând acolo, cu cu pâine și muștar. Proprietarul restaurantului oferă mici gratis oricui se vaccinează în piață.

„Mici sunt asociați cu piața Obor. Auzi cuvântul mici, te gândești la Obor”, a spune managerul restaurantului, Adrian Rebenciuc.

„Pentru noi este un lucru foarte bun. Suntem și mai fericiți că oamenii vin să se vaccineze aici”, adaugă el.

Mioara Neacșu, o pensionară în vârstă de 60 de ani, a venit de dimineață să se vaccineze, după care a mers să-și ia porția gratuită. Ea spune că mânca mici în Piața Obor în copilărie.

„A trecut ceva timp de când am mâncat mici ultima dată, sunt curioasă ce gust au, am auzit că lumea îi laudă”, spune ea.

„Dar, ca să fiu sinceră, nu am venit pentru ei, am venit special pentru vaccinul Johnson & Johnson și pentru că pot să-l fac fără programare”, a adăugat Neacșu.

Cu mai multe doze de vaccin disponibile decât este cererea, România a deschis centre de vaccinare fără programare în piețe, pe aeroporturi și în sălile de concert și trimite medicii din ușă în ușă în sate, pentru a face vaccinul accesibil oamenilor.

România și-a ratat obiectivul de a vaccina 5 milioane de oameni până în iunie. Ezitarea față de vaccin se răspândește pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și educației deficitare în ceea ce privește vaccinurile, scrie Reuters.

„După tot ce s-a întâmplat, toate spitalele și toți oamenii care au murit, m-aș fi așteptat ca mai mulți oameni să fie interesați să se vaccineze. Dar oamenii sunt complecși”, a spus Neacsu.

Vineri, la centrul de vaccinare mobil de la Obor a fost coadă, dar nu toată lumea a fost convinsă.

„Nu credeam să văd oameni vaccinându-se pentru trei mici, am ajuns de râsul lumii. De aceea această țară este așa cum este”, a spus Mirela Nuță, o vânzătoare din piață în vârstă de 53 de ani.

„Având în vedere tot ce am citit, am decis să nu mă vaccinez în acest moment”, a spus ea.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide