TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Microsoft: Mai multe guverne au folosit un program de spionaj făcut în Israel. Printre ținte au fost politicieni, disidenți, jurnaliști

Mai multe guverne au utilizat instrumente informatice de spionaj dezvoltate de o companie israeliană pentru a monitoriza responsabili politici, disidenţi, jurnalişti, universitari şi militanţi pentru drepturile omului, potrivit unor experţi din cadrul Microsoft și Citizen Lab, citaţi joi de AFP.

Aceste “arme” puternice au fost utilizate împotriva a peste 100 de persoane din lumea întreagă, susţine un responsabil de securitate de la Microsoft şi Citizen Lab, o organizaţie cu sediul la Universitatea din Toronto.

Microsoft declară că şi-a modificat sistemul de operare Windows pentru a remedia lacunele exploatate de grupul israelian, conform Agerpres.

Aceasta este o companie cu sediul la Tel Aviv, deosebit de discretă, care vinde exclusiv guvernelor spyware (categorie de software rău intenţionat) ce pot infecta smartphone-uri, calculatoare şi servicii de cloud computing (accesarea la cerere, de resurse hardware şi software prin internet), potrivit Citizen Lab.

Numele său oficial este în prezent Saito Tech Ltd, dar este mai cunoscută sub numele de Candiru.

Cercetătorii de la Citizen Lab au găsit dovezi că software-ul de spionare a reuşit să extragă informaţii din mai multe aplicaţii utilizate de victime, inclusiv Gmail, Skype, Telegram şi Facebook.

Software-ul poate consulta, de asemenea, istoricul căutărilor persoanelor vizate pe Internet, precum şi parolele lor şi poate activa camera şi microfonul aparatelor lor.

La rândul său, Microsoft subliniază că a identificat victime ale acestui soft în teritoriile palestiniene, în Israel, în Liban, Yemen, Spania, Regatul Unit, Turcia, Armenia şi Singapore.

Potrivit gigantului IT, care a denumit spyware-ul „DevilsTongue”, acesta din urmă a reuşit să se infiltreze pe site-uri populare precum Facebook, Twitter, Gmail şi Yahoo pentru a colecta informaţii, a citi mesajele victimelor şi a prelua fotografii.

Software-ul a reuşit de asemenea să trimită mesaje în numele victimelor.

Compania americană a creat „protecţii” pentru a-şi proteja produsele de incursiunile acestui software dezvoltat de grupul israelian pe care îl numeşte Sourgum.

„Am prezentat aceste protecţii comunităţii de securitate, astfel încât să putem contracara şi atenua în mod colectiv această ameninţare”, menţionează Microsoft.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide