TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministerul Muncii a semnat contractul prin care Banca Mondială va face consultanță pentru reforma legii pensiilor

România a semnat, luni, contractul de asistență cu Banca Mondială pentru îmbunătățirea sistemului public de pensii, a anunțat, pe Facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi.

„Am semnat, astăzi, contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Așa cum am promis, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este implicat în aplicarea PNRR și continuă, în același timp, diligențele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităților identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019”, a precizat Budăi, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, „ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro oferite în PNRR pentru consultanță pentru pensii, rămâne dispoziția României. ”.

Economedia anunțat anterior că Banca Mondială va fi cea care va realiza consultanța pentru reforma sistemului de salarizare publică și schimbarea legii pensiilor, în contextul în care licitația în acest sens a fost anulată pentru că interesul din piața a fost scăzut.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a scos la licitație în SICAP, în luna octombrie, un contract de 6 milioane euro (24 de milioane lei) pentru consultanță în privința reformei sistemului de salarizare publică și a legii pensiilor. Schimbarea acestor legi care vizează direct circa 7 milioane de români este asumată de statul român, prin PNRR, în fața UE, și va presupune eliminarea unor inechități și discrepanțe. Printre acestea, eliminarea sau plafonarea unor sporuri, corelarea strictă a pensiei cu contributivitatea și eliminarea discrepanțelor de gen. Modelul va fi luat din afară, de la alte state din UE mai avansat decât noi.

Sursa foto: Pexels.com

Sursa: Economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide