TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministerul Sănătății suplimentează paturile din spitale pentru copiii cu COVID-19. Ioana Mihăilă: Atunci când avem un caz pozitiv într-o clasă, copiii vaccinați și cu test negativ pot continua să învețe față în față, dacă incidența este sub 6 la mie

 

 

Ministerul Sănătății va lua măsuri de suplimentare a paturilor pentru copii în unitățile de anestezie-terapie intensivă, pe fondul intensificării valului 4 al pandemiei de coronavirus și pe fondul redeschiderii școlilor cu prezență fizică de pe 13 septembrie. Măsura este una de precauție pentru a fi pregătiți, a explicat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, astăzi, la Digi24. Ea a reiterat ce s-a discutat vineri dimineață în ședința de la Guvern pe tema începutului de an școlar, spunând că se ia în calcul ca elevii vaccinați și cu test negativ să poată continua educația față în față, chiar dacă au avut un caz pozitiv în clasă, iar restul să treacă în online.

„Ne bazăm în principal pe datele care ne survin din ambele părți unde se observă că și numărul de spitalizări cu copii afectați de virusul SARS-Cov-2 a crescut și atunci vrem să fim cu un pas înainte și să știm că sistemul sanitar este pregătit dacă România va trece printr-o situație similară, mai ales că în perioada următoare se vor deschide școlile și obiectivul nostru este să le menținem deschise cât mai mult timp, considerând educația copiilor o prioritate”.

Întrebată câte paturi destinate copiilor cu COVID-19 sunt acum în țară, ministrul Sănătății a răspuns că „direcțiile de sănătate publică încă centralizează situația de la nivelul unităților sanitare și fac ajustări acolo unde este nevoie, adică acolo unde nu sunt suficiente paturi găsesc soluții pentru a oferi posibilitatea creșterii numărului de paturi și a asigura asistența medicală de terapie intensivă acolo unde este nevoie”.

În legătură cu deschiderea unor centre de vaccinare în incinta sau în apropierea unor centre de învățământ, ministrul a spus că vor să facă vaccinarea cât mai accesibilă copiilor și familiilor lor. „Acum suntem în discuții tehnice cu CNCAV ca să vedem cum ne putem adapta cel mai bine specificului comunității pentru că nu va fi la fel organizarea vaccinării la școală într-o comunitate rurală, unde personalul medical școlar este insuficient sau chiar inexistent în anumite părți, sau într-o unitate școlară dintr-un oraș mare unde există personal medical. Deci vom stabili diferite scenarii de lucru împreună cu cei de la CNCAV, care să fie adaptate și adaptabile fiecărei comunități”.

Întrebată ce se va întâmpla dacă se va găsi un caz pozitiv într-o clasă odată cu începerea școlii, Ioana Mihăilă a răspuns că „nu dorim să modificăm foarte mult față de situația anterioară”, referindu-se la regulile din anul școlar trecut.

„Atunci când avem un caz pozitiv într-o clasă, recomandăm testarea contacților, a colegilor de clasă, iar pentru colegii care sunt vaccinați și la teste ies negativ, se poate continua învățământul față în față dacă suntem sub incidența de 6 la mia de locuitori”, a mai spus Mihăilă.

sursa- edupedu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide