TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul de Interne: ”în lupta anticorupţie, structurile MAI sunt primele care îşi fac curăţenie în propria curte”

 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă, joi, după ce a participat la bilanţul Direcţiei Generale Anticorupţie, că este nevoie de fermitate în acţiuni, iar în lupta anticorupţie, structurile MAI trebuie să fie primele care îşi fac curăţenie în propria curte. ”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti”, a transmis Bode.

”Am participat astăzi la evenimentul de bilanţ a activităţii desfăşurate, în anul 2021, de Direcţia Generală Anticorupţie, o structură esenţială a Ministerului Afacerilor Interne şi parte importantă a sistemului imunitar al MAI. Mediul de integritate trebuie protejat şi cultivat de către toate instituţiile statului, fiind o condiţie esenţială pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi pentru a construi organizaţii credibile”, a scris, Bode, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”în lupta anticorupţie, structurile MAI sunt primele care îşi fac curăţenie în propria curte”.

”Doar în acest mod, imaginea instituţională a MAI este protejată şi interesele cetăţeanului apărate. Am accentuat faptul că nu este permisă nicio concesie, astfel că legea este lege pentru toţi. În structurile MAI este loc doar pentru angajaţi integri”, a mai transmis Bode.

Ministrul de Interne a evidenţiat ”importanţa acţiunilor de prevenţie pentru ca derapajele să fie identificate din timp, însă acolo unde este prea târziu răul trebuie retezat de la rădăcină”.

”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti. Le-am solicitat profesioniştilor din cadrul DGA să continue cu fermitate acţiunile de prevenire şi combatere a corupţiei şi să rămână independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să îi deturneze de la misiunea încredinţată”, a mai transmis Bode.

Ministrul afirmă, de asemenea, că ”obiectivul principal rămâne să reuşim să contracarăm faptele de corupţie, astfel încât să consolidăm încrederea cetăţenilor în structurile MAI”.

Sursa 60m.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide