TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul Educației: Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii / Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea

Ministrul Educației recunoaște că programa școlară este prea încărcată, și dă ca exemplu geometria vectorială, “care nu este pentru toți copiii”, a spus luni seară într-un interviu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce crede că programa școlară este în continuare încărcată și motivele pentru care unii profesori nu au vrut să renunțe la părți din materii.

“Supraîncărcarea programelor e un element extrem de important. Da, trebuie schimbat ceva pe acest palier și anume planul cadrul. Noi, începând din 2023 de la anul pentru liceu, ocazie cu care revizuim planurile cadrul și pentru gimnaziu, care au avut ocazia să dovedească într-un ciclu ce progres au reușit să genereze și din păcate nu au reușit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă.

Moderator: Din ce cauză?

Sorin Cîmpeanu: Rezistența la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii pentru că își iubesc prea mult disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic dinci din materie sau la numărul de ore. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copii. Eu nu cred geometria vectorială e pentru toți copiii, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de mate fizică la liceul Sf Sava, si m-am descurcat în viață și fără geometrie vectorială și s-ar putea să mai fie câțiva tineri care să reușească în viață mult sau puțin, și fără ea, ” a explicat ministrul Educației.

Moderator: Din ce cauză am rămas cu materia asta uriașă?

Sorin Cîmpeanu: Cei care mine care am fost ministri și în 2014-2015 și nu am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.

Educația comprehensivă e foarte importantă. Trebuie apreciat cu multă înțelepciune până unde mergi și această competență e la nivelul grupurilor de lucru. Trebuie să fim onești cu noi înșine când propunem planul cadrul și programa pentru liceu și când revizuim programa pentru gimnaziu, în septembrie 2023.

sursa: edupedu.ro

sursa foto: dreamstime.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide