TRENDING

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

11:25 » Locuri unde poți vizita cele mai frumoase cascade din România

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul francez de Finanțe: Statele UE lucrează la modalităţi pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, cu sau fără sprijinul Ungariei

Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, indiferent dacă Ungaria va sprijini sau nu această reformă, a declarat joi ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Un acord cu privire la subiectul taxării companiilor era aşteptat la ultima reuniune Ecofin, însă pe ultima sută de metri a apărut opoziţia Ungariei, care a împiedicat ajungerea la un acord cu privire la un impozit minim de 15% pentru multinaţionale. Pentru un acord ar fi fost nevoie de sprijinul tuturor celor 27 de state membre.

Franţa vrea ca Uniunea Europeană să fie prima entitate juridică ce va transpune în legislaţie un proiect istoric aprobat anul trecut de 140 de ţări, sub egida OECD, după cinci ani de dezbateri.

“Impozitul minim va fi implementat în lunile următoare cu sau fără sprijinul Ungariei. Europa nu mai poate fi luată ostatică de reaua-voinţă a unor state membre”, a spus Bruno Le Maire la o conferinţă de presă.

Ministrul francez al Finanţelor a adăugat că lucrează împreună cu comisarul european pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni, cu privire la alternativa legală care ar permite statelor membre să ocolească problema veto-ului Ungariei.

Intrarea în vigoare, în Europa, a acestui impozit minim pentru multinaţionale este prevăzută pentru data de 31 decembrie 2023. Dacă iniţial era programat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, data a trebuit să fie amânată pentru 2024, ca răspuns la solicitările anumitor ţări care au cerut mai mult timp.

Sursa foto: Pixabay

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide