BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, s-a vaccinat anti-Covid cu doza a treia

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, s-a vaccinat marți dimineață cu a treia doză de vaccin anti-Covid, în prima zi în care România începe imunizarea cu doza booster.

Cseke Attila a primit a treia doză la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Potrivit ministrului interimar, la acest moment, peste 1,1 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID.

„De astăzi, toţi cei care s-au vaccinat cu schemă completă cu cele două doze şi au trecut cel puţin şase luni de la ultima doză pot cere vaccinarea cu cea de-a treia doză. Recomand tuturor şi îndemn pe toată lumea să se vaccineze.

Sunt peste un 1.100.000 de cetăţeni români – personal medical, dar nu numai – care se încadrează în această categorie şi care se pot vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin”, a spus Cseke Attila.

Aproape 12.000 de persoane s-au programat pentru doza 3

El a susţinut că, până marţi dimineaţă, aproximativ 12.000 de persoane s-au programat pe platforma dedicată imunizării anti-COVID-19 pentru cea de-a treia doză.

„Până azi dimineaţă, în platforma în care se pot programa pentru cea de-a treia doză, sunt programate circa 12.000 de persoane dintre cei care pot lua acest vaccin. Îndemnul nostru şi recomandarea în continuare este şi pentru cei care astăzi încă nu s-au vaccinat de a se vaccina”, a subliniat ministrul.

70% dintre medicii din România sunt vaccinați anti-Covid, a anunțat ministrul. Cadrele medicale care nu s-au imunizat, nu au trecut prin boală și refuză să se testeze săptămânal vor fi suspendate, iar după 30 de zile de la momentul suspendării poate avea loc și încetarea contractului de muncă.

România a început marți campania de vaccinare cu cea de-a treia doză anti-Covid, iar cei care doresc să își facă doza suplimentară o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide