TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs în drumul spre București: „Nu s-a speriat nici de mașini, nici de oameni”

urs tanzos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București. Foto: Tanczos Barna / Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București. S-a întmplat în localitatea Bixad din Covasna. Barna a postat fotografii pe pagina sa de Facebook și a precizat faptul că animalul nu s-a speriat de mașini și nici de localnici.

Ministrul a spus la Digi24 că ursul se afla la 50-100 de metri de mașina sa și că nu este pentru prima dată când i se întâmplă acest lucru.

„Din păcate, fenomenul se generalizează și devine apăsător”, a spus el.

„A fost un exemplar mic, nu foarte mare, care era pe o zonă cosită de câmp și care pur și simplu nu a băgat în seamă nici mașinile, nici trecătorii, nici persoanele care au coborât din mașini ca să vadă un urs în libertate”, a adăugat ministrul.

El a spus că, în asemenea situații, încadrarea riscului „se va face conform proiectelor de acte normative pe care le pregătim, în funcție de cum se manifestă acel exemplar și cum reacționează”.

„Acest caz s-ar fi încadrat la situație de risc redus, unde intervenția graduală trebuie să fie alungarea și monitorizarea zonei. Ordonanța de urgență acest lucru va reglementa, modul în care se încadrează fiecare eveniment în categoriile de risc. Acolo unde riscul e mare, acolo intervențiile vor fi de capturare, tranchilizare, relocare. E foarte importantă această gradualitate, ca fiecare situație să fie încadrată corespunzător, să nu se intervină cu tranchilizare sau cu eliminare în cazul în care animalele sunt trecător sau ocazional în zona locuită”, a spus ministrul.

El a făcut din nou un apel la oameni să nu hrănească urșii.

„E extrem de periculos. Trebuie să interzicem orice acțiune de hrănire, de atragere a ursului în zona locuită, indiferent că vorbim de scop turistic, inconștiență, orice acțiune iresponsabilă de hrănire a acestor animale la marginea drumului trebuie sancționată. Prin aceste acțiuni creăm o legătură anormală între aceste animale sălbatice și om și domesticim o specie care-și are locul în pădure”, a spus Barna.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide