TRENDING
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
  • 22:08 » Muștarul din comerț conține doar 10% boabe de muștar: ce au descoperit specialiștii pe rafturile magazinelor din România
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Minivacanţa de Ziua Unirii aduce aglomeraţie la munte. Mii de turişti şi-au început ziua la cozi la telegondole şi teleschiuri în staţiunile de munte din toată ţara. Azi dimineaţă, la Obârşia Lotrului, în Vâlcea, coada la telegondolă se întindea pe câţiva kilometri. Forfotă mare este şi în staţiunea Straja, din Hunedoara. În ambele locuri a nins mult în ultimele zile, munţii arată superb, iar pârtiile sunt perfecte pentru schi şi snowboard.

La Sinaia, primăria a anunţat, marţi, că a fost semnat actul de cumpărare a Telecabinei din Sinaia, astfel că la nivelul staţiunii va fi implementat în următoarele câteva zile un skipass unic, valabil pe toate instalaţiile de transport pe cablu.

“Ieri, 16 ianuarie 2023, a fost semnat de către reprezentanţii Societăţii de Transport Public Sinaia actul de cumpărare prin licitaţie publică a Telecabinei din oraş. Odată cu preluarea Telecabinei Sinaia şi a instalaţiilor de transport pe cablu care o deserveau, domeniul schiabil sinăian devine incontestabil, prin numărul de instalaţii şi pârtii, cel mai mare domeniu al sporturilor de iarnă din România şi singurul de altitudine”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia.

Conform reprezentanţilor primăriei, valoarea tranzacţiei a fost de 2 milioane de euro.

La începutul lunii decembrie, primarul Vlad Oprea a declarat că instalaţiile vizate de această tranzacţie sunt telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri.

“Cea mai bună veste pe care o puteam da la startul noului sezon de schi, întârziat din cauza condiţiilor meteo, este aceea ca iubitorii muntelui se vor bucura de toate instalaţiile de pe domeniul schiabil sinăian în baza unui singur skipass care va fi implementat în următoarele câteva zile. Cartela unică va fi valabilă atât la Telecabină şi Gondolă, cât şi pe toate instalaţiile pe care le deservesc: teleschiuri, telescaune şi bandă”, a precizat Vlad Oprea, citat în comunicatul menţionat.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide