TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mita pentru trecerea frontierei spre România, un fenomen degradant în vreme de război în vama ucraineană

Valul de refugiați care continua curgă spre Romania , în special prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, are și fete mai puțin cunoscute.

Mita, mai exact un element aproape indispensabil când vine vorba de crize de acest fel.

Spre lauda lor, autoritățile din Romania s-au comportat exemplar și au permis refugiaților pătrundă în tară fară a mai cere lucruri deosebite.

În schimb, partea ucraineană s-a comportat execrabil, iar în multe cazuri a acceptat ca oamenii părăsească tara vecina doar în schimbul unor sume de bani

Am și fost în partea cealaltă a frontierei în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei. pot spune am văzut oameni disperați. Femei care și-au cărat copii în brațe preț de 10 kilometri. Oameni în scaune cu rotile. Toți doreau se puna la adăpost de război și sunt de înțeles.

E o jale dusa la extrem, iar în partea ucraineana totul s-a transformat, din păcate inntr-o chestie mercantila. Iar numărul celor care fugeau de război a fost mai mare de la o zi la alta. Mai mulți oameni mi-au spus ucrainenii din vama percepeau sume de bani pentru a le da drumul oamenilor intre în punctul de trecere a frontierei din Porubnoe, echivalentul PTF Siret.

Suma diferă, de la 50 de euro pentru un document care nu este în regula, și trece de 500 de euro, mai nou 1.000 euro pentru un bărbat apt de armată care nu vrea se înroleze. Se vehiculează mașinile de zeci de mii de euro, Porche sau Tesla, plătesc chiar și cate 5.000 de euro pentru a fi escortate de mașini ale politiei și pentru a fi băgate în fata la Porubnoe, pentru a trece mai rapid granița.

O problemă reală a refugiaților a fost transformată de ucraineni într-o afacere murdară .

Ucrainenii sunt cei care nu au înțeles trebuie își ajute oamenii în suferință., rog, au înțeles doar pot căștiga bani frumos la negru.

E o atitudine care îi discreditează și arată că nu au compasiune nici măcar pentru semenii lor. Iar numărul celor care fugeau de război a fost tot mai mare de la o zi la alta.

Cam așa s-au derulat lucrurile dincolo de granita, inclusiv până luni dimineața.

Sursa Sandrinio Neagu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide