BREAKING NEWS
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
  • 14:07 » SUA vor să scoată înaintea Chinei avionul F-35 de 100 de milioane de dolari prăbușit în mare
  • 13:37 » Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina
  • 13:33 » Mamă și fiică, acuzate că efectuau intervenții de estetică medicală fără a avea studii
  • 13:29 » OMS: Următoarea variantă va fi cu mult mai contagioasă decât Omicron, întrebarea este dacă va fi mai mortală
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil

Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare.

Unii dintre clienții Dacia Spring care au reușit să plaseze în primăvară pe site-ul mărcii mai întâi rezervări și, mai apoi, comenzi ferme, au intuit că o mașină pentru care livrările încep abia după șase luni și pentru care numărul de doritori depășește cu mult oferta poate fi o sursă de profit.

Așa se face că, după ce primele unități ale modelului electric Dacia au ajuns la clienții Români pe 7 octombrie, ei au decis că este momentul să le revândă. Conform LifeNews.ro, în acest moment, pe OLX, există deja patru oferte pentru câte un vehicul Dacia Spring, cu prețuri cuprinse între 11.000 de euro și 16.000 de euro.

Primul astfel de anunț, dar și cel cu prețul cel mai mare, a fost postat pe site încă de pe 7 octombrie, deci din chiar prima zi a livrărilor în România. Un anume Ray solicită pentru un vehicul Dacia Spring de culoare Cenote Blue și dotat cu sistem de încărcare rapidă DC, 16.000 de euro. Este interesant de observat că ofertantul nici măcar nu pare să se fi aflat în posesia mașinii în momentul publicării anunțului. Asta pentru că menționează ferm că mașina este „disponibilă din 15.10.2021”.

Un alt anunț, publicat Cătălin pe 11 octombrie solicită pentru un vehicul cu aceeași culoare, dar fără sistem rapid de încărcare, 11.000 de euro. Apoi, pe 15 octombrie au mai apărut două anunțuri similare, unul cu suma de 12.500 de euro și celălalt cu 13.000 de euro.

Câștiguri rapide

Având în vedere că, încă de la plasarea comenzilor, era limpede că Dacia Spring, mașină produsă în China, nu va putea fi livrată în volume mari pe piața din România, cei care și-au dorit un câștig rapid au acționat în consecință.

E greu de crezut că cineva care solicită, între 11.000 de euro și 16.000 de euro, la doar câteva zile după livrarea unei mașini care are un preț de bază de 18.300 de euro a achitat întregul preț fără a beneficia de subvențiile acordate de stat.

În acest context, cum prin Programul Rabla Plus, doritorii au putut beneficia de până la 10.000 de euro din partea statului român, dar fără a depăși 50% din valoarea mașinii, este limpede că toți cei dispuși deja să vândă Dacia Spring au plătit pentru vehicul doar jumătate din cei 18.300 de euro, adică 9.150 de euro. În cazul dotării opționale cu încărcător DC, suma a crescut cu 450 de euro.

Un calcul simplu arată că vânzătorul poate câștiga în câteva zile, fără mari bătăi de cap, între 1.850 de euro și 6.500 de euro. Asta, desigur, dacă găsesc clienți dispuși să cumpere o mașină care, în acte, nu poate fi a lor în mai puțin de 1 an.

Date fiind reglementările emise de statul român pentru programul Rabla Plus, în care se specifică foarte clar că „este interzisă persoanelor fizice înstrăinarea autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, pe o perioadă de un an de la data achiziției, respectiv pe perioada derulării leasingului”, plasarea unor oferte de revânzare pare un nonsens.

Sursa: Economica.net


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide