BREAKING NEWS
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
  • 18:00 » Când vin temperaturile de peste 30 de grade? Prognoza meteo pentru două săptămâni
  • 17:59 » ‘Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu’: România va centraliza stocurile de alimente
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Moșia Chindia este un paradis la marginea orașului Târgoviște. Este paradisul animalelor de curte. Pe un teren imens, vreo 100 de purcei Mangalița și alte sute de pui, curcani și rațe se plimbă în voie, râmă, amușină și cotrobăie după tot felul de insecte, viermișori și rădăcini. Când nu mai găsesc nimic de făcut pe teren, bucata aceea se închide și animalele sunt mutate pe o altă felie de pământ cu iarbă și lucruri gustoase. Animale crescute prin pășunare ar fi termenul care descrie această activitate pe care o „păstoresc” Vlad Miriță și Dan Cîrstea, doi buni prieteni care au încercat să facă un business din pasiunea lor.

Pe Vlad Miriță probabil îl știi de la televizor sau de pe marile scene ale operei. Moșia Chindia este de fapt ferma pe care el și părinții lui au cumpărat-o din nevoia de a avea un stil de viață mai sănătos și de a consuma o mâncare curată și sănătoasă. Dan Cîrstea are o firmă de publicitate și PR și, în timpul perioadei de lockdown, când Vlad i-a trimis un video cu purceii lui, primul său gând a fost: „Băi, cât de liberi și fericiți sunt purceii aceia”. A pus mâna pe telefon, l-a sunat pe Vlad și din vorbă în vorbă a ajuns să se implice și el în business.

Am ajuns la Moșia Chindia în prima zi friguroasă a lui octombrie și l-am găsit pe Vlad Miriță îmbrăcat în haine de muncă, alergând dintr-o parte în alta, să onoreze comenzile clienților lui. Avea de livrat niște pui și niște carne de porc, plus alte câteva produse delicioase. L-am întrebat cum vine asta: artistul fermier? Mi-a răspuns că artistul se bucură de glorie o oră cât este pe scenă, după care, pasiunea lui îi îndreaptă pașii către fermă. Și, dacă ar putea, ar sta toată ziua printre purcei și păsări pentru că simte cum se încarcă cu energie în natură. Mai ales când îi vede pe purceluși dormind, îngrămădiți unul în altul.

 

sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide