TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Muzeul Louvre din Paris – scurt istoric

Muzeul Louvre este cel mai vizitat muzeu din lume și a fost inițial reședință regală.

În 1546, Francisc I, care era un mare colectionar de artă, a demolat un vechi castel și a început să construiască pe locul său o altă reședință regală, Luvru.

Sub Francisc I, doar o mică parte din actualul muzeu a fost finalizată, de arhitectul Pierre Lescot. Această secțiune inițială este astăzi partea de sud-vest a Cour Carrée.

În secolul al XVII-lea, complexului de clădiri i-au fost aduse completări majore de către Ludovic al XIII-lea și Ludovic al XIV-lea. Cardinalul de Richelieu, ministrul-șef al lui Ludovic al XIII-lea, a achiziționat mari opere de artă pentru rege.

Un comitet format din arhitecții Claude Perrault și Louis Le Vau și decoratorul și pictorul Charles Le Brun a planificat acea parte a Luvru care este cunoscută sub numele de Colonnade.

Luvru a încetat să mai fie reședință regală când Ludovic al XIV-lea și-a mutat curtea la Versailles, în 1682. Ideea de a folosi Louvre ca muzeu public a apărut în secolul al XVIII-lea. Contele dAngiviller a ajutat la construirea și planificarea Grande Galerie și a continuat să achiziționeze opere de artă majore.

În 1793, guvernul revoluționar a deschis publicului Musée Central des Arts din Grande Galerie. Sub Napoleon au fost începute Cour Carrée și o aripă la nord de-a lungul rue de Rivoli. În secolul al XIX-lea, două aripi majore, galeriile și pavilioanele lor extinzându-se spre vest, au fost finalizate, iar Napoleon al III-lea a fost responsabil. Muzeul Louvre finalizat era un vast complex de clădiri care formau două patrulatere principale și înconjoară două curți mari.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide