TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Nasser Al-Khelaifi iese la atac împotriva fondatorilor Super Ligii! “Inventatori de fabule și eșecuri”

nasser

PSG și cluburile mari din BundesligaBayern Munchen sau Borussia Dortmund, au fost cele care au refuzat să se alăture demersului gandit de Florentino Perez, președintele lui Real Madrid.

Scandalul provocat la nivel european de potențiala apariție a unei noi competiții nu a rămas fără ecou. Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, i-a atacat pe inițiatorii Super Ligii și spune că aceștia sunt “inventatori de fabule și eșecuri”.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a fost mai diplomat, spre deosebire de Nasser Al-Khelaifi

Președintele UEFA a spus că înființarea Super Ligii a fost “o rușine” pentru cluburile implicate. Ceferin nu a dorit să folosească cuvinte mai dure, dar Nasser Al-Khelaifi nu a fost la fel de diplomat.

“Nu o să petrec prea mult timp vorbind despre evenimentele care s-au petrecut pe 18 aprilie și despre ‘Nu chiar atât de Super Liga’ pentru că nu-mi place să-mi concentrez atenția pe inventatori de fabule și eșecuri. Împreună am apărat interesul fotbalului European.

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

Ne-am bazat pe hotărârea și puterea președintelui UEFA Aleksander Ceferin, care a făcut față cu brio problemei. În timp ce formațiile rebele și-au consumat energia și au încercat să altereze adevărul, restul am mers înainte”, a spus Nasser Al-Khelaifi la întrunirea ECA (European Clubs Association), conform MARCA.

Super Liga, competiția gândită de Florentino Perez

Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid din Spania, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham Hotspur din Anglia, Juventus, AC Milan și Inter din Italia sunt fondatorii noii competiții, iar șeful “galactilor”, Florentino Perez, a fost cel care a inițiat discuțiile incipiale.

Finanțarea era asigurată de banca americană JPMorgan, iar aceștia au oferit un contract pe 23 de ani în care cluburile primesc un avans în valoare de 264 de milioane de euro, care trebuie returnat dacă gruparea respectivă decide să părăsească Super Liga.

Cluburile urmau să dețină în comun și firma care se ocupa de drepturile tv, sponsori și alte drepturi media,iar sediul trebuia sa fie în Spania. Conform previziunilor, Amazon, Facebook, Disney și Sky erau implicate în transmiterea meciurilor și oferau în jur de 4 miliarde de euro pe an, dublu față de UEFA Champions League.

sursa:digisport.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide