TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

NATO anunță că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice

NATO a precizat în mai multe rânduri că încearcă în continuare un dialog cu Rusia, dar că este „pregătită și pentru ce e mai rău”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia Images

NATO a anunțat că va desfăşura forţe suplimentare în Europa de Est şi va lua măsuri suplimentare pentru a întări şi mai mult capacitatea de descurajare şi apărare a Alianţei’, după decizia Rusiei de a invada Ucraina.

„Am decis, în conformitate cu strategia noastră de apărare, să protejăm toate statele aliate și să adoptăm măsuri suplimentare pentru întărirea capacității de descurajare și apărare pe întreg teritoriul Alianței”, a precizat Consiliul Nord-Atlantic într-un comunicat de presă.

NATO a anunțat că va desfășura forțe terestre, aeriene și maritime.

„Vom desfășura forțe suplimentare terestre și aeriene defensive în estul NATO, precum și maritime. Am mărit nivelul de pregătire al forțelor noastre, pentru a putea face față tuturor scenariilor”, se arată în comunicatul Alianței Nord-Atlantice.

NATO a condamnat atacul Rusiei pe care l-a calificat drept o „gravă violare a dreptului internațional” și un act de agresiune asupra unui stat independent.

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a precizat că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice.

„NATO va continua să adopte toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tururor statelor aliate”.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide