TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Biserica Sf. Gavril

Biserica Sf. Gavril (cunoscută și sub numele de Biserica Ortodoxă a Bunei Vestiri) este unul dintre cele două locuri din Nazaret despre care se pretinde că este locul unde a avut loc Buna Vestire.

A fost construită peste izvorul satului, unde, în tradiția greco-ortodoxă, Arhanghelul Gavriil i s-a arătat pentru prima dată Fecioarei Maria. În cripta de sub biserică încă mai curge izvorul.

Biserica de sus are câteva fresce superbe care merită vizitate. Dacă doriți să vedeți celălalt lăcaș despre care se spune că este fântâna Fecioarei Maria, îndreptați-vă spre sud, după Piața Bisericii, până la Piața Fântânii Mariei, pe care adepții Bisericii Ortodoxe de Răsărit o consideră a fi adevăratul lăcaș.

Biserica Buna Vestire

Considerată una dintre cele mai importante biserici ale vremurilor moderne din Israel și în topul listei cu locuri de vizitat în Nazaret, actuala Biserică Buna Vestire a fost construită în 1969. Cu toate acestea, dovezile arheologice arată că o altă biserică a stat pe acest loc, cel puțin în secolul al III-lea d.Hr.

În secolul al IV-lea, împărăteasa Elena (mama lui Constantin cel Mare) a construit aici o a doua biserică și care a fost distrusă de perși în anul 614 d.Hr.

Cruciații au construit mai târziu o bazilică având trei coridoare. A fost din nou distrusă, de data aceasta de sultanul Baibars.

În podeaua bisericii este o deschidere mare octogonală cu vedere la nivelul inferior și la structurile mai vechi de dedesubt – Grota Bunei Vestiri și rămășițele celor mai vechi biserici. Peste această zonă, care poate fi văzută și din biserica de sus, se află cupola.

Biserica Sf. Iosif

Alături de Biserica Buna Vestire, în cadrul aceluiași ansamblu, se află Biserica Sf. Iosif, construită în anul 1914.

Locul pe care se află este considerat în mod tradițional de către credincioși ca fiind locul în care Iosif își avea odată atelierul de tâmplărie.

Biserica Sf. Iosif este destul de mică și simplă (mai ales dacă ați vizitat în prealabil Biserica Buna Vestire). Există totuși unele decorațiuni moderne în frescă și care îl înfățișează pe Iosif cu Iisus și vitralii.

Principalul motiv de vizitare este că poți să vezi nivelul subteran, sub biserica modernă, unde lucrările au scos la lumină o cisternă și o serie de gropi de depozitare, care datează de la începutul secolului I d.Hr.

Biserica Saleziană a lui Iisus Adolescentul

Pentru a vă bucura de o panoramă impresionantă asupra Nazaretului și a peisajului înconjurător, mergeți pe poteca în zigzag pe Muntele Start până la Biserica Saleziană a lui Iisus Adolescentul.

Biserica a fost construită în 1918 în stil neogotic de către arhitectul francez Lucia Gauthier. În mod tradițional, se crede că este locul în care a trăit Iisus în timpul tinereții sale.

Inițial, clădirile din jur au funcționat ca un orfelinat condus de ordinul salezian catolic din Nazaret. Astăzi, ordinul religios le folosește ca școală profesională. Există spectacole regulate de muzică clasică organizate în biserică seara, așa că merită să verificați dacă există ceva de văzut în timp ce vă aflați în oraș.

Baia antică din Nazaret

Această baie din epoca romană, situată lângă fântâna Fecioarei Maria, a fost descoperită în timpul renovărilor magazinului de suvenire care se afla în acel loc.

De atunci, proprietarii magazinelor au excavat parțial situl și au efectuat tururi informative pentru vizitatori.

Turul băilor include caldarium (baia de aburi), cuptorul care încălzea băile și tunelurile de încălzire cu hipocaust. Există și o mulțime de informații despre săpăturile care au fost efectuate de proprietari până acum.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide