BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Neluțu Varga s-a împrumutat o avere în bitcoin! Patronul CFR Cluj nu poate achita datoria pentru care a garantat cu o vilă și un hotel! Acuzații de cămătărie

Neluțu Varga s-a împrumutat o avere în bitcoin! Patronul CFR Cluj nu poate achita datoria pentru care a garantat cu o vilă și un hotel! Acuzații de cămătărie

Neluțu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, s-a împrumutat un milion de euro în bitcoin. Finanțatorul clubului ardelean nu are banii să achite datoria și a pornit un proces în care-l acuză de cămătărie pe omul de afaceri care i-a oferit suma în criptomonede, anunță gazetadecluj.ro.

Varga a garantat pentru milionul de euro cu o vilă și un hotel, Granata, stabiliment despre care presa clujeană a scris că se află de mai mulți ani în posesia omului numărul unu al formației din Gruia.Se pare că banii erau necesari pentru „finanțarea temporară a unei afaceri”, mai arată sursa citată. Cel care i-a oferit suma, dar în bitcoin, este Baroti Marian, omul care patronează și POKER WORLD SRL.

Neluțu Varga s-a împrumutat un milion de euro în bitcoin! Patronul CFR Cluj nu poate achita datoria pentru care a garantat cu o vilă și un hotel! Acuzații de cămătărie

Din câte se pare, avocații lui Neluțu Varga susțin că Baroti i-a transmis clientului lor că nu are un milion de euro, dar îi poate face transferul echivalentului în bitcoin. Urma ca Baroti să-l ajute pe Varga să-i transforme în euro.

La data de 18 noiembrie 2019 s-a semnat contractul, iar reprezentanții lui Varga aveau ca în baza acestui act să-l acuze pe Baroti de cămătărie. În tranzacție NEVA CONSTRUCT INVEST SRL joacă rolul garantului.

Cum a decurs „afacerea”? Arată gazetadecluj.ro: „Baroti i-a transferat lui Varga 165 bitcoin, echivalentul (la acea vreme) a 1.263.157,50 euro + accesorii, termenul de restituire fiind 31.01.2020, altfel se va trece la executarea silită.

Conform contractului, „în vederea garantării obligației de restituire de către Varga Ioan-Gheorghe, subscrisa NEVA CONSTRUCT INVEST SRL, consimt să restitui în favoarea împrumutatorului o ipotecă de rangul I”; iar această ipotecă a constat chiar în vila și hotelul Granata, de pe strada Cometei”.

Varga nu a dat banii la timp! Executare silită

Varga nu a platit la timp si a ainceput procedura de executare silita. Mai mult, el și-a pus avocații să pornească o „acțiune în anularea contractului de împrumut de consumație cu ipotecă imobiliară”.

În plus, au acuzat că „Baroti că ar fi demarat executarea silită într-un moment de ascensiune bitcoin, vrând să încaseze dublul sumei acordate (la acel moment, 2.273.487,15 euro + 362.526,20 euro, penalitățile de 1% pe zi de întârziere)”. De fapt, totul s-a făcut conform contractului.

După acest împrumut – un milion de euro în bitcoin – NEVA CONSTRUCT INVEST SRL ajuns să scadă simțitor. În 2020 cifra de afaceri era de 17.042 lei, profitul net era pe minus (-638.061 lei) și datoriile arătau pragul de 32.816.724 lei.

Nume noi în dosar

Sursa menționată,gazetadecluj.ro arată că: „În dosarul nr. 22314/211/2020 din cadrul Judecătoriei Cluj – Napoca apar nume noi, precum Agapie Aurel și Stan Andi-Serafim, aceștia fiind, probabil, prietenii împreună cu care Baroti a strâns suma de bitcoin cu care l-a împrumutat pe Varga.

Agapie și Stan dețin (fiind asociați 50 – 50%) INNOWEB DEV SRL, o firmă înființată chiar în ziua în care (coincidență sau nu) Varga ar fi trebuit să restituie împrumutul (30.01.2020).

Un mic rezumat al situației în care ne aflăm: Neluțu a făcut un împrumut, pentru care a semnat un contract. Nu a plătit înapoi la timp. A venit în instanță să ceară anularea contractului de împrumut, din cauză că valoarea unui bitcoin a crescut enorm și nu își permite să-și achite datoria. Avocații lui ajung la acuzații de cămătărie”.

Decizia judecătorului?Varga trebuie sa restituie suma: 165 de bitcoin, câte 55 pentru fiecare parte – cei trei din dosar.

„Subsemnatul debitor Varga Ioan-Gheorghe mă oblig să restitui bunurile ce fac obiectul contractului de împrumut, constând în 165 BTC, câte 55 BTC pentru fiecare creditor, până cel târziu la data de 30.09.2021.” și „Subsemnații creditori Baroti Marian-Alfred, Agapie Aurel și Stan Andi-Serafim, în nume propriu și prin mandatar, declarăm că prin creditarea portofelelor noastre virtuale cu câte 55 BTC se va stinge obligația de restituire a debitorului Varga Ioan-Gheorghe”.

Există drept de recurs, decizia fiind anunțată la 7 octombrie 2021.

1 bitcoin valorează acum 53.989.40 euro

sursa:digi sport


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide