TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Nici ouăle nu mai sunt adevărate: din ce este făcută alternativa pentru vegetarieni

Producătorul de alimente alternative Eat Just a mai făcut un pas pentru a-și extinde afacerea pe piața din Europa, o piață cheie pentru produsele sale, scrie Playtech.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a decis că produsul oferit de către americani este sigur. Astfel, este deschisă calea companiei Eat Just de a accesa piața europeană a ouălor, evaluată la 9,2 miliarde de euro. De altfel, compania este prezentă pe mai multe continente. Produsul său, pe bază de plante, este vândut în America de Nord, America Latină și unele părți din Asia, inclusiv China, iar în 2022 mizează pe intrarea pe piețele din Marea Britanie și Europa.

Vânzările de produse alternative la cele de origine animală sunt în creștere, pe măsură ce preocupările legate de protejarea mediului, sănătate și bunăstarea animalelor îi determină pe europeni să își micșoreze consumul de carne de vită sau porc. Până acum piața a fost dominată de carnea și laptele produse pe bază de plante, dar din ce în ce mai multe strat-up-uri și companii alimentare dezvoltă brânză sau ouă pe bază de plante.

Din ce sunt făcute aceste ouă

Eat Just procesează fasolea Mung într-o pudră și ulterior utilizează acizii pentru a separa proteina din care este realizat produsul Just Egg. Compania a anunțat la începutul acestui an că a vândut echivalentul a 100 de milioane de ouă.

„Credem că piața europeană este cel puțin la fel de mare ca și cea din SUA și posibil chiar mai mare deoarece există o atitudine mai favorabilă cu privire la importanța alimentației sustenabile”, a declarat directorul Eat Just, Josh Tetrick.

Alte ouă produse pe bază de proteină din plante disponibile în Europa sunt cele ale firmei Zero Egg, care folosește proteina din năut și cartofi. De asemenea, gigantul Nestle urmează să introducă ouă pe bază de proteină din plante sub marca Garden Gourmet.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide