TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Nicușor Dan: Instanța a suspendat PUZ-urile coordonatoare pentru Sectoarele 2,4 și 5

Tribunalul București a suspendat ieri PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5, PUZ-urile de Sector care nu au fost anulate definitiv de instanță, a anunțat vineri primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Pe 1 martie expira perioada de un an în care Consiliul General al Municipiului București a suspendat cele 5 Planuri Urbanistice de Sector prin care sute de hectare de spațiu verde puteau fi distruse și se puteau construi blocuri între case. Dacă instanța nu lua această decizie sau Consiliul General nu prelungea suspendarea, PUZ-urile de la Sectoarele 2, 4 și 5 produceau efecte.

Reamintim că planurile urbanistice pentru sectoarele 3 și 6 au fost anulate definitiv de instanță, fiind aprobate ilegal. La Sectorul 5 a fost anulat în primă instanță și acum se așteaptă decizia definitivă.

„Tribunalul București a suspendat ieri PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5. Sunt PUZ-urile de Sector care nu au fost anulate definitiv de instanță. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile pentru Sectoarele 3 și 6. Ce sunt PUZ-urile de Sector? De ani de zile dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost victima unor dezvoltări speculative, am pierdut sute de hectare de spații verzi, am avut sute de exemple de blocuri între case. Din cauza asta am avut o densificare exagerată în București și o scădere a calității de locuire. Din cauza asta am avut puțini investitori serioși la București, tocmai din cauza instabilității juridice în ceea ce privește urbanismul din București, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic parctic tot Bucureștiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale”, a declarat Nicușor Dan.

sursa: news20.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide