TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Nicușor Dan : Modernizarea liniilor de tramvai 5, 40 și 55 costă un miliard de lei. Primăria Generală pregătește lansarea licitației pentru refacerea liniilor pe o lungime de 24 km.

Primăria Capitalei a finalizat caietul de sarcini și pregătește lansarea licitațiilor de un miliard de lei pentru modernizarea liniilor de tramvai 5, 40 și 55, a anunțat, joi, Primarul General Nicușor Dan. În total, traseele celor trei linii pe care șina va fi refăcută au o lungime de 24 de kilometri, iar studiile de fezabilitate sunt făcute de STB.

Cel mai lung traseul va fi pe linia 40 – 19 kilometri, alți 5 kilometri sunt pe linia 5 Băneasa, iar 4 kilometri sunt pe linia 55 în Pantelimon. Modernizarea liniilor 40 și 55 este inclusă în contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie de la Astra Arad.

Ce a anunțat Primarul General : ,,Am finalizat caietul de sarcini, pentru reabilitarea infrastructurii de tramvai pe care circulă liniile 40, 55 și 5. În cel mai scurt timp vom lansa în SEAP licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Toate cele trei linii au un flux mare de călători și leagă zone importante ale orașului, iar valoarea lucrărilor se ridică la 978 de milioane de lei fără TVA. Vom moderniza peste 24 km de cale dublă de rulare a tramvaiului pe artere importante precum Bd. Theodor Pallady, Bd. 1 Decembrie, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu. Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, Bd. Barbu Văcărescu, Soseaua Stefan cel Mare. După finalizarea lucrărilor, pe noua infrastructură vor putea circula tramvaie noi, moderne, astfel încât numărul călătorilor va crește semnificativ.”

Singurul proiect pe care PMB îl derulează pentru modernizarea liniilor de tramvai este pe linia 1/10, fostul bulevard Vasile Milea, lucrarea fiind aproape de final, dar cu aproape două luni întârziere față de termen.

Sursa FOTO : Asociaţia Metrou Uşor

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide