BREAKING NEWS
  • 0:38 » ANAT se revoltă după noile reguli privind intrarea în țară: Nu e oportună tranziția de la lista semafor la împărțirea tărilor pe criterii geografice
  • 0:24 » Trump a primit finanțări de un miliard de dolari pentru rețeaua sa socială
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Noi acuzații grave la adresa Facebook: un fost angajat dezvăluie cum jonglează platforma cu regulile

La scurt timp după ce Facebook a fost criticată de o fostă angajată că permite în mod deliberat postări ce instigă la ură și care dăunează minorilor, un nou val de acuzații se îndreaptă asupra celei mai populare platforme sociale din lume, scrie Playtech.

Conform unor dezvăluiri ale The Washington Post, obținute de la un fost angajat al Facebook, platforma lui Zuckerberg ar încălca propriile politici și reguli de utilizare.

Ce ar fi făcut, mai exact, Facebook

Fostul angajat anonim a declarat publicației că echipa de politici publice a Facebook – condusă de acum vicepreședintele companiei pentru politici publice globale, Joel Kaplan – a apărat „includerea pe lista albă” a publicației de știri de dreapta Breitbart, condusă la acea vreme de fostul Trump Casa Albă. strateg Steve Bannon.

„Lista albă” se referă la scutirea anumitor personalități de elită, de mare profil online, de la regulile care se aplică utilizatorilor obișnuiți.

Mulți conservatori au condamnat Facebook și alte platforme pentru că le cenzurează și favorizează opiniile liberale.

Facebook se apără și neagă acuzațiile

Un purtător de cuvânt al Facebook a negat că firma a scutit vreodată vreun editor de regulile sale și a criticat articolul celor de la The Washington Post.

„Nu a existat niciodată o listă albă care să scutească editorii, inclusiv pe Breitbart, de regulile Facebook împotriva dezinformării”, a spus, în replică, reprezentantul celei mai mari și puternice rețele sociale din lume.

Totuși, un sistem cunoscut în interiorul companiei sub numele de XCheck, despre care a vorbit și compania luna trecută, permite sutelor de mii de politicieni, celebrități și altor persoane influente în spațiul public să fie scutite de anumite reguli care se aplică utilizatorilor obșnuiți de social-media.

În pofida a aceea ce se întâmplă în jurul său, Facebook pare să-și vadă de treabă în continuare, motiv pentru care se pregătește de un mare pas istoric. Șeful de plăți Facebook, David Marcus, a anunțat că compania lansează „un mic pilot” al companiei Novi în Statele Unite și Guatemala, cu scopul de a permite membrilor familiei să trimită remitențe peste granițe.

„Facem un pilot pentru testarea funcțiilor de bază ale caracteristicilor și a capacităților noastre operaționale în domeniul asistenței și conformității cu clienții”, a spus Marcus. „De asemenea, sperăm că acest lucru va demonstra un nou caz de utilizare stablecoin (ca instrument de plăți) dincolo de modul în care sunt utilizate în mod obișnuit astăzi”.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide