TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Noi mărturii din azilul groazei! Obligau bătrânii să danseze, numindu-i „saci de gunoi cu suflet”

Apar noi mărturii dureroase despre bătrânii internaţi în căminul privat din centrul Capitalei. Angajaţii îi obligau să danseze, chiar dacă aceştia abia se puteau ţine pe picioare. În timp ce bătrânii se plângeau de dureri, infirmierii râdeau de ei.

Angajaţii îi numesc în discuţiile dintre ei „saci de gunoi cu suflet”. Între timp, inspectorii Ministerului Muncii au mers în control, informează observatornews.ro.

Hai, mamaie!
Nu.
Ba da, ba da, tot aşa.
Nu mai pot. M-am săturat.
Hai că dacă n-am săltat în seara asta…

În imaginile primite de reporterii Observator se vede cum bătrânele sunt ţinta glumelor şi ironiile angajaţilor. Sunt puse să danseze cu forţa deşi se plâng că-s obosite. De pe margine este împinsă o altă femeie pe ringul de dans.

Hai, mamă, du-te şi dansează şi mata.
Dar ce ai, te bate vântul de faci aşa?

Un bătrân se ridică să meargă în pat pentru că nu se simte bine şi în loc să fie ajutat, anagajaţii râd de el.

Nu m-o durea şi pe mine picioarele?
Nu.
Hai, lăsaţi-mă!
Stai aici!
Nu mai pot să mai stau că mă doare piciorul. Chiar mă doare.
Viorele, piciorul!
Hai, mă, o bătută din aia!

Fiica pacientei: Marionete, marionete. Îşi băteau joc de ei pur şi simplu. M-a dat peste cap. Am dat mesaj la doamna administratoră de acolo: Este frumos aşa ceva? Ce, sunt amuzament pentru subalternii dumneavoastră? La care mi-a spus: eu nu cred că este un lucru rău să râzi.

Femeia este convinsă că şi a salvat mama doar pentru că a luat o acasă. La ultima vizită, ar fi găsit o într-o stare jalnică.

Fiica pacientei: Avea cearcăne în jurul ochilor roşii, vineţii, foarte palidă, foarte slăbită, şi de abia mergea pe picioare, mergea sprijitită. După trei luni mi s-a părut îmbătrânită cel puţin trei ani.

Fiica pacientei: Ştiţi, i se administrează acum Tiapridal şi probabil că din cauza asta. Se dă la persoane foarte agresive şi la alcoolici. Mama mea zic, ce face? Nu, nu, nu, că e bine, are numai mici scăpări. Pierderi de memorie. Este cardiacă. Aţi citit în prospect că nu se dă la cardiaci? Au băgat-o pe perfuzii. Vrem să îi curăţăm toxina din corp. Îi sedează foarte tare ca să stea ele liniştite, să doarmă noaptea.

Nu sunt singurele acuzaţii. Femeia susţine că alimentele trimise de familii nu ajung la bătrâni iar hainele pacienţilor sunt la comun. Pentru acest „tratament” rudele plătesc în jur de 4.000 de lei lunar.

Fiica pacientei: Mi-a fost teamă să nu moară acolo. Am luat-o de braţ şi zic: mergem acasă. „Ah, ce bine”, zice. „Parcă am scăpat de la puşcărie”. A început să îşi revină. Doarme parcă ziceţi că a venit din nu ştiu ce război şi a fost nedormită nu ştiu câte zeci de nopţi.

Discuţiile pe WhatsApp între angajaţi confirmă reclamaţiile familiilor: „Spălaţi oamenii că put de mori. Vomit. Au o piele pe ei de zici că sunt porci. Spălaţi-i când e nevoie nu când le vine ziua. Că arată ca nişte saci de gunoi cu suflet

După imaginile prezentate zilele trecute în Observator cu pacienţi legaţi de pat, toalete murdare şi mâncare mucegăită, inspectorii Ministerului Muncii s-au autosesizat şi au făcut verificări. Rezultatele controlului vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Patronul căminului este preot. Singurul comentariu până acum l-a făcut avocatul său. A negat acuzaţiile şi susţine că e o răzbunare a unor foşti angajaţi.

Sursa: mesajul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide