TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bilanțul deceselor provocate de inundațiile care au făcut ravagii în nord-estul Statelor Unite, după furtuna tropicală Ida, a ajuns la 49. Cele mai multe victime sunt în New Jersey, urmat de New York. Victime au fost raportate și în Pennsylvania, Maryland și Virginia. 

“A fost incredibil. Toată lumea a trebuit să stea într-un adăpost sau acasă. A fost prea mult. Nu credeam că va fi o inundație atât de mare”, povestește un bărbat.

New York-ul s-a trezit șocat după ce a fost măturat de cele mai grave inundații din ultimul secol. În cartierele Manhattan, Queens și Brooklyn apa a înecat oameni care locuiau în apartamente modeste în subsoluri. Furtuna Ida a lăsat în urmă zeci de morți în metropolă și regiune.

Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy: “Au fost 24 de ore din nefericire tragice, istorice, aici în New Jersey.”

Statul New Jersey are cel mai greu bilanț, peste 20 de morți. Pe lângă inundațiile extinse, furtuna a antrenat numeroase tornade. Unele dintre ele au lovit zone locuite. Mai multe case și cea mai mare fabrică de lactate a statului au fost distruse.

Toată coasta de est resimte efectele furtunii Ida. Inundații majore s-au produs și la Philadelphia și în zonele învecinate.

“Ne așteptam să fie ceva, dar nimic atât de grav. M-am trezit cu o mulțime de oameni care îmi băteau la ușă. Am coborât și am văzut apa de doi metri în subsol, am deschis ușa din față și am văzut că întreaga stradă era sub un metru și jumătate de apă, mașinile erau scufundate. Incredibil!”, povestește un tânăr.

Sursa Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide