TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Noua şosea din staţiunea montană Parâng a iscat un conflict între autorităţile din Petroşani şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

La o săptămână de la inaugurarea noii şosele montane din staţiunea Parâng, un corp de litere cu inscripţia „Consiliul Judeţean Hunedoara”, amplasat de constructori pe traseul drumului judeţean, a fost înlăturat printr-o dispoziţie a primarului Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

GALERIE FOTO CU DRUMUL DIN PARÂNG

Acesta susţine că afişajul fusese montat fără autorizaţie de construcţie şi că reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au fost înştiinţaţi din 20 septembrie că inscripţia nu este autorizată.

„Terenul pe care a fost amplasată inscripţia Consiliul Judeţean Hunedoara aparţine domeniului public al Municipiului Petroşani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului judeţean, pentru realizarea unei parcări. Afişajul, în schimb, a fost realizat fără autorizaţie, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentaţia ce a stat la baza emiterii autorizaţiei de construire” a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara susţin că în urmă cu câteva zile, după ce au primit înştiinţarea, au sesizat Primăria Petroşani că inscripţia nu a fost montată de Consiliul Judeţean şi au solicitat primarului Ridzi să precizeze temeiul legal prin care au fost somaţi să desfiinţeze afişajul.

„După ce am primit adresa semnată de primar, am solicitat să ni se comunice atât temeiul legal, cât şi demersurile care trebuie realizate pentru a intra în legalitate, deşi inscripţia a fost amplasată pe domeniul public al judeţului Hunedoara”, a informat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Petroşaniului că ar fi dispus abuziv demolarea inscripţiei.

Drumul Judeţean 709 F, în lungime de 4,5 kilometri, leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.

Lucrările au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanţare derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei.

Noul drum urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Pe lângă transformarea drumului de pământ într-o şosea montană, proiectul a prevăzut realizarea tunelurilor pe sub pârtiile de schi, lărgirea părţii carosabile la patru metri şi construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Sursa: Adevărul


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide