BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cu toții ne-am dorit un film „Dune” care să se ridice la pretențiile imaginației noastre. O ecranizare care să livreze „imagini canonice” care să te facă să te ridici din scaunul de cinematograf și să exclami: „Da, așa arată un ornitopter! La fel mi-am imaginat și eu decorurile Casei Harkonnen! Acesta este chipul lui Stilgar-fremenul! Iată cum sună limba Sardaukarilor!” Sardaukari! Simpla rostire a acestui cuvânt ar trebui să-ți provoace fiori pe șira spinării.

Pentru că Dune este un ucigaș profesionist de regizori tocmai din cauză că e un univers atât de greu de fixat într-o grilă cinematografică. David Lynch a încercat ceva în 1984 iar rezultatul a fost un concentrat de supă cosmică, în care a încercat să îngrămădească primele două volume „Dune” în ceva mai mult de două ore de proiecție.

Dincolo de timp și peste toate avem misteriosul ordin Bene Gesserit, parțial personaje pozitive, parțial vrăjitoare-zgripțuroaice, cu minte brici și scopuri ascunse și perfide, angajate într-un soi de program de eugenie rasială al cărui scop este crearea Kwisatz Haderach – un super-om cu puteri colosale.

 

 

Sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide