TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cel mai mare copil din statul Amazonas din Brazilia s-a născut în urmă cu câteva zile, la Spitalul Padre Colombo din orașul Parintins, unitate afiliată Secretariatului de Stat pentru Sănătate. Nou-născutul Angerson a venit pe lume miercuri, 18 ianuarie, la ora 11:27, cântărind 7,328 kg. Născut prin cezariană, bebelușul gigant a început deja să fie alăptat de mamă. Starea de sănătate a băiețelului este una bună, însă atent monitorizată de medicii neonatologi.

Mama lui Angerson are 27 de ani, iar acasă o mai așteaptă 5 copii. Cleidiane Santos dos Santos spuce că mărimea bebelușului a surprins-o, dar sentimentul de a-și vedea micuțul sănătos a fost de nedescris. Ea a mulțumit personalului medical pentru ajutor.

“Nu mă așteptam la o așa surpriză, credeam că vor fi 4 kilograme, dar s-au dovedit a fi 7 kilograme. Vreau să mulțumesc echipei de la Spitalul Padre Colombo, care îmi dă putere și mă tratează foarte bine, de când am venit aici. Dacă n-ar fi fost ei, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine. Așa că mulțumesc fiecăruia în parte”, a spus mama copilului, potrivit reporterparintins.com.br.

Tânăra de 27 de ani a fost internată la spital cu o zi înainte de naștere, pentru un consult in vederea monitorizarii sarcinii. Era în a 40-a săptămână de sarcină. În timpul consultului, echipa a constatat că femeia va da naștere unui copil gigant, astfel că a îndrumat-o către procedura de cezariană.

Medicii, luați și ei prin surprindere de mărimea bebelușului

“Primește asistență intensivă din partea echipei de neonatologie. Suntem doar fericiți, mulțumiți și recunoscători că totul merge bine în acest caz, în această situație care ne-a surprins și pe noi, pentru că ne imaginam un bebeluș cântărind în jur de 6 kilograme, la ecografie, dar chiar a depășit acea așteptare”, a declarat medicul obstetrician Artemisia Pessoa.

Ieri, reprezentanții Spitalului Padre Colombo au transmis pe pagina de Facebook că micuțul a început să fie alăptat de mama lui.

Departamentului de Stat pentru Sănătate a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că Angerson este cel mai mare copil născut vreodată în Amazonas. În ciuda faptului că s-a născut supraponderal, bebelușul este considerat un nou-născut sănătos.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide