TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

NVIDIA încheie suportul pentru Windows 7/8 și plăci din generațiile GeForce GTX 600 și 700.

Ne-am dori ca unele lucruri să nu dispară niciodată, însă timpul nu stă în loc și după ce Microsoft și-a încheiat socotelile cu Windows 7, a venit momentul în care NVIDIA anunță că va încheia suportul pentru legenda sistemelor de operare. Și odată cu el, producătorul de plăci video taie legăturile și cu Windows 8/8.1, dar și cu plăcile video din generațiile GeForce GTX 600 și 700.

NVIDIA a cruțat GeForce GTX 750 și 750 Ti

Chiar dacă NVIDIA a anunțat că va renunța la sistemele de operare și plăcile video din generațiile vechi, există un model care a ieșit foarte mult în evidență și a reușit să își creeze o notorietate atât de mare, încât producătorul s-a hotărât să o cruțe. Este vorba despre GTX 750 și varianta sa „Ti” care s-au bucurat de un adevărat succes și au rămas relevante pentru mult timp după lansare. Dar catch-ul este că ambele plăci funcționează pe arhitectură Maxwell, astfel doar plăcile Kepler vor fi cele care nu vor mai primi suport din partea producătorului.

NVIDIA realizat și o secțiune Q&A al cărui scop este să ofere răspunsuri pentru cele mai evidente întrebări pe care le-ar putea pune utilizatorii:

  • De ce renunță NVIDIA la suportul pentru plăcile video Kepler?Plăcile video Kepler au fost lansate în luna Martie a anului 2012. De atunci, tehnologia a evoluat dramatic și au apărut noutăți precum DirectX 12 Ultimate și NVIDIA DLSS. De acum înainte, echipa noastră software se va concentra pe hardware-ul mai nou care suportă aceste tehnologii.
  • De ce renunță NVIDIA la suportul pentru Windows 7, 8 și 8.1?Microsoft a încheiat deja suportul pentru Windows 7, în timp ce Windows 8/8.1 se apropie de finalul ciclului de viață. Majoritatea clienților GeForce au migrat deja spre Windows 10. Ne dorim ca utilizatorii GeForce să aibă parte de cel mai bun suport tehnic, cu securitate și funcționalitate sporită, astfel NVIDIA se va concentra pe Windows 10.
  • Când va fi lansat ultimul driver cu suport pentru plăci video Kepler?31 August 2021 (R470 GA5)
  • Când va fi lansat ultimul driver cu suport pentru Windows 7, 8 și 8.1?4 Octombrie 2021 (R495 GA1)

Sursa zonaIT


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide