TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

NVIDIA prevede un viitor sumbru pentru plăcile video – Criza va persista și pe durata lui 2022

Dacă există doi vinovați pentru stocurile extrem de sărace, aceia ar putea fi pandemia și minerii. Piața plăcilor video a avut foarte mult de suferit de pe urma evenimentelor din ultima perioadă și mulți doritori se confruntă cu prețuri extrem de umflate sau cu rafturi pur și simplu goale.

În mare parte, stocurile au fost asaltate de mineri, iar problema a devenit din ce în ce mai serioasă, până când NVIDIA a decis să implementeze un limitator care tăia din eficiența plăcilor sale la minatul de Ethereum. Chiar și așa, un hack a reușit să elimine blocajul hash-rate-ului, pentru ca minerii să revină în forță, spre îngrijorarea multora.

Între timp, seria RTX 3000 în varianta LHR – Lite Hash Rate reprezintă 80% din totalul plăcilor video RTX 3000 vândute pe durata celui de-al doilea trimestru, care s-a încheiat pe 1 august. Vorbim, totuși, despre o îmbunătățire aproape infimă, iar reprezentanții NVIDIA sunt în continuare îngrijorați.

NVIDIA ne readuce cu picioarele pe pământ

CEO-ul companiei avertizează cumpărătorii în legătură cu un viitor sumbru. Plăcile video vor rămâne în continuare foarte greu de cumpărat și de găsit pe aproape întreaga durată a lui 2022. Motivul este cererea excesivă a pieței și lipsa resurselor, în condițiile în care plăcile video pe arhitectura Amopere sunt cele mai vânate în momentul de față.

“Mă aștept ca stocurile să rămână în continuare aride pentru aproape încă un an, cel mai probabil întregul 2022. Situația se datorează în mare parte faptului că cererea pe piață este foarte mare. Ampere se bucură de un succes imens. Este cea mai vândută arhitectură GPU din istoria companiei noastre și cu toate acestea nu am făcut tranziția completă către aceasta. Am reușit să asigurăm doar 20% din totalul produselor noastre.”

Jensen Huang, președintele NVIDIA

Sursa zonaIT


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide