TRENDING

21:39 » Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului Attal, după înfrângerea electorală a partidului prezidențial

21:37 » Cum contribuie aerul condiționat la problema valurilor de căldură prelungite. Viitorul climatizării personale nu sună bine

21:34 » Cererea fraţilor Tate de a li se permite să părăsească România pentru a călători în UE a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel

21:29 » Plajele de la Marea Neagră, în pericol din cauza minelor marine. Peste 100 au fost descoperite în larg în ultima perioadă

21:27 » Caz șocant în județul Vaslui. Cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-un geamantan abandonat pe marginea unui drum

Daca ti-a placut, distribuie acum!

O căţeluşă care era ţinută în condiţii improprii, într-o casă nelocuită din judeţul Bihor, fără mâncare şi apă, deşi temperaturile erau ridicate, a fost salvată de poliţiştii de la Protecţia Animalelor, ulterior fiind dată spre adopţie.

Proprietarul a fost amendat cu 8.000 de lei, scrie news.ro.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a anunţat, marţi, că poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ au fost sesizaţi că, într-o casă nelocuită, din localitatea Sâniob, un câine era ţinut în condiţii improprii, fără hrană şi apă, la temperaturi ridicate.

Acolo, poliţiştii de la protecţia animalelor bihoreni au găsit o căţeluşă, de aproximativ doi ani, de rasă comună, de talie medie, care era într-o stare de întreţinere precară, nefiind îngrijită corespunzător şi fiind foarte slabă.

Poliţiştii au identificat proprietarul animalului, care a fost amendat cu 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004, privind protecţia animalelor.

Totodată, căţeluşa a fost dusă pentru consult la un cabinet veterinar şi, ulterior, dată spre adopţie la o asociaţie de profil din judeţ.

Poliţiştii bihoreni din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor atrag atenţia proprietarilor / deţinătorilor de animale cu privire la obligaţia de a le oferi acestora un adăpost corespunzător, hrană, apă suficientă şi proaspătă (cu precădere în zilele cu temperaturi ridicate), posibilitate de mişcare suficientă, în funcţie de rasă, specie, îngrijire şi atenţie şi, nu în ultimul rând, asistenţă medicală.

Nerespectarea acestor obligaţii, prevăzute la art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide