TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O epidemie de holeră a provocat cel puţin 34 de decese în Camerun

Cel puţin 34 de persoane au murit în urma unei epidemii de holeră care se răspândeşte în Camerun, stat situat în Africa Centrală, a anunţat luni Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), informează agenţia Xinhua.

Epidemia a afectat cel puţin patru provincii, inclusiv Litoral, unde se află capitala comercială Douala.

În provincia Southwest, 28 de persoane au murit, iar alte 1.055 au fost infectate.

În provincia Litoral au fost consemnate 77 de cazuri şi patru decese, în provincia South 52 de cazuri şi două decese, iar în provincia Far North au fost raportate opt cazuri, a precizat OCHA.

Cazurile de holeră au fost raportate pentru prima dată în localităţi din provinciile Litoral şi Southwest, la începutul lunii ianuarie.

Săptămâna trecută, ministrul pentru Sănătate Publică din Camerun, Malachie Manaouda, a îndemnat populaţia să respecte măsurile de igienă recomandate şi să anunţe orice caz de infectare, mai notează sursa citată de Agerpres.

Focare asociate acestei boli epidemice răspândite de obicei prin apa contaminată apar în mod regulat în Camerun, în principal din cauza condiţiilor sanitare deficitare şi a lipsei accesului la apă potabilă curată.

Netratată, holera poate fi fatală în câteva ore.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide