TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie, care pretindea că este însărcinată deși nu era, aștepta de un an să nască. Aceasta le-a dezvăluit celor de la Salvați Copiii că are o fiica adolescentă, însărcinată, care nu a fost niciodată la un control. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la educația sanitară în comunitățile rurale.

Ştefania Mircea, coordonator de programe la Organizaţia Salvaţi Copiii, a afirmat că a descoperit cu ocazia unei caravane o femeie care considera că este însărcinată, deşi nu era şi aştepta de mai mult de nouă luni să nască, precizând că aceasta avea şi o adolescentă care era însărcinată şi care nu fusese încă la niciun control.

Specialiștii trag un semnal de alarmă

“E foarte importantă educaţia sanitară în primul rând, ceea ce noi facem în comunităţile rurale, în 20 de comunităţi avem programe integrate pentru adolescente, mămici, viitoare gravide şi atunci descoperi tot felul de cazuri. Am avut la un moment dat într-o caravană o mămică care considera că este însărcinată . Bineînţeles nu era, aştepta de mai mult de nouă luni să nască, avea vreo 12 luni de când aştepta să nască copilul.

La rândul său, această mămică avea o adolescentă care era însărcinată şi urma să nască. Nu fusese niciodată la control. Nu avusese parte de o educaţie, nu ştia despre sarcină, nu ştia multe lucruri. A ajuns la noi în caravană pentru prima dată la control, mai avea puţin să nască. Educaţia este foarte importantă. În statele dezvoltate este foarte importantă, încep încă de la şase ani ceea ce este un lucru important”, a afirmat Ştefania Mircea, relatează News.ro

Ea consideră că ar trebui să existe un sistem astfel încât să nu mai fie sarcini care nu sunt urmărite de medic, dar şi să scadă numărul de sarcini în rândul minorelor, precizând că în România una din zece mame este adolescentă.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide