BREAKING NEWS
  • 11:43 » Regulile mastilor si certificatelor Covid se încheie în Anglia
  • 11:29 » Climatolog: Iarna se va transforma și va aduce riscuri asociate. Nu ne mai putem întoarce la ceea ce era acum 150 de ani
  • 11:24 » HARTĂ. Cod galben de ninsori și viscol în nordul și centrul țării. Zonele afectate
  • 11:16 » Cum arată Beijing după prima ninsoare din 2022, cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice
  • 11:01 » Legea vaccinării obligatorii împotriva COVID, la vot în Parlamentul Austriei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie din Hunedoara a ajuns la ATI după ce a fost mușcată de o VIPERĂ. Măsuri de prim-ajutor în astfel de cazuri!

Pericol în județul Hunedoara. O femeie a ajuns la Terapie Intensivă mușcată de o viperă. 

Mușcăturile de viperă pot fi foarte periculoase. O femeie care a fost mușcată de o viperă la sfârșitul săptămânii trecute este, în prezent, internată pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din municipiul Lupeni. Deși medicii susțin că evoluția femeii este una favorabilă, nu se pot încă pronunța legat de momentul externării din spital.

„Pacienta a primit ser antiviperin, iar analizele ce i-au fost efectuate ulterior sunt bune. Femeia a fost internată la secţia ATI a spitalului din Lupeni, iar evoluţia sa este favorabilă”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, scrie Realitatea.net.

Femeia prezintă un edem în zona muşcăturii și va mai rămâne internată până când starea sa de sănătate va permite externarea din spital. ea a fost mușcată de viperă în timp ce se afla pe o stradă din Lupeni şi se pregătea să urce în autoturismul său.

De ce sunt periculoase mușcăturile de viperă

Veninul produs de glande este de obicei hemotoxic la vipere, adică atacă hemoglobinele, sistemul circulator și distruge țesutul, provocând necroză și cangrenă.

Simptomul principal care apare imediat după ce o persoană a fost mușcată de o viperă este șocul, manifestat ca orice șoc anafilactic, dar acesta poate apărea și la mușcătura unui șarpe fără venin. În cazuri extreme poate apărea semiconștiența, tegumente reci și palide, puls slab, filiform, tahipnee. Dintre simptomele generale, sunt de menționat transpirațiile, greața, voma, dureri abdominale, diareea și tendințe de necrozare rapidă în jurul plăgii.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

Direcția de Sănătate Publică a publicat pe site mai multe recomandări pentru români, dar și măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă.

“PRIMUL AJUTOR:

– În primul rând păstrați-vă calmul.

– Cereți ajutor personalului specializat, apelați numerele de urgență.

– Evitați mișcările pentru a evita răspândirea veninului în sistemul circulator.

– Până la sosirea echipelor de intervenție, scoateți-vă bijuteriile, ceasul sau hainele prea strânse din jurul mușcăturii, înainte ca zona să se umfle.

–  Dacă personalul de intervenție întârzie mai mult de 30 de minute, legați un garou la 5 cm deasupra rănii urmând să-l slăbiți ușor după 10 minute.

– Imobilizați zona mușcată.

– NU ÎNCERCAȚI SĂ ASPIRAȚI VENINUL CU GURA!

– NU LUAȚI NICI UN MEDICAMENT FĂRĂ ACORDUL PERSONALULUI SPECIALIZAT!” se arată pe site-ul instituției.

sursa- dcnews


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide