TRENDING

12:14 » Canicula face prăpăd în țară: Zeci de persoane au leșinat din cauza căldurii. ANM avertizează că urmează zile de foc

12:12 » Cum este să mergi într-o tabără de vară în Coreea de Nord. Experiența bizară a unui tânăr rus în țara lui Kim Jong Un

11:56 » Românii care fug de caniculă în vacanță vor găsi în locurile preferate căldură și mai mare. Cum este vremea în Grecia, Italia și Spania

11:52 » LIVE TEXT „Am auzit focuri de armă”. Trump, rănit la un miting electoral în Pennsylvania. FBI: A fost o tentativă de asasinat

14:19 » Atac al ucrainenilor pe teritoriul Rusiei: Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rostov, după ce a fost lovită de drone

Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie din Hunedoara a ajuns la ATI după ce a fost mușcată de o VIPERĂ. Măsuri de prim-ajutor în astfel de cazuri!

Pericol în județul Hunedoara. O femeie a ajuns la Terapie Intensivă mușcată de o viperă. 

Mușcăturile de viperă pot fi foarte periculoase. O femeie care a fost mușcată de o viperă la sfârșitul săptămânii trecute este, în prezent, internată pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din municipiul Lupeni. Deși medicii susțin că evoluția femeii este una favorabilă, nu se pot încă pronunța legat de momentul externării din spital.

„Pacienta a primit ser antiviperin, iar analizele ce i-au fost efectuate ulterior sunt bune. Femeia a fost internată la secţia ATI a spitalului din Lupeni, iar evoluţia sa este favorabilă”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, scrie Realitatea.net.

Femeia prezintă un edem în zona muşcăturii și va mai rămâne internată până când starea sa de sănătate va permite externarea din spital. ea a fost mușcată de viperă în timp ce se afla pe o stradă din Lupeni şi se pregătea să urce în autoturismul său.

De ce sunt periculoase mușcăturile de viperă

Veninul produs de glande este de obicei hemotoxic la vipere, adică atacă hemoglobinele, sistemul circulator și distruge țesutul, provocând necroză și cangrenă.

Simptomul principal care apare imediat după ce o persoană a fost mușcată de o viperă este șocul, manifestat ca orice șoc anafilactic, dar acesta poate apărea și la mușcătura unui șarpe fără venin. În cazuri extreme poate apărea semiconștiența, tegumente reci și palide, puls slab, filiform, tahipnee. Dintre simptomele generale, sunt de menționat transpirațiile, greața, voma, dureri abdominale, diareea și tendințe de necrozare rapidă în jurul plăgii.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

Direcția de Sănătate Publică a publicat pe site mai multe recomandări pentru români, dar și măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă.

“PRIMUL AJUTOR:

– În primul rând păstrați-vă calmul.

– Cereți ajutor personalului specializat, apelați numerele de urgență.

– Evitați mișcările pentru a evita răspândirea veninului în sistemul circulator.

– Până la sosirea echipelor de intervenție, scoateți-vă bijuteriile, ceasul sau hainele prea strânse din jurul mușcăturii, înainte ca zona să se umfle.

–  Dacă personalul de intervenție întârzie mai mult de 30 de minute, legați un garou la 5 cm deasupra rănii urmând să-l slăbiți ușor după 10 minute.

– Imobilizați zona mușcată.

– NU ÎNCERCAȚI SĂ ASPIRAȚI VENINUL CU GURA!

– NU LUAȚI NICI UN MEDICAMENT FĂRĂ ACORDUL PERSONALULUI SPECIALIZAT!” se arată pe site-ul instituției.

sursa- dcnews


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide