BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Închisoarea Shrewsbury din Shropshire (vestul Angliei) care a funcţionat din 1793 până în 2013, când a devenit o destinaţie turistică interactivă, a fost numită „cel  mai bântuit” loc din Anglia de Radio BBC 4, potrvit Express.

În epoca victoriană mase de oameni se înghesuiau pentru a asista la execuţiile publice pentru infracţiuni de la crime la furt şi chiar de a pleca de acolo cu suverniruri precum postere cu condamnaţii la moarte.
Închisoarea se numeşte şi „The Dana”datorită proximităţii închisorii medievale din apropiere. Între 1902 şi 1961, au fost executaţi aici prin spânzurare şapte bărbaţi toţi pentru crimă,victimele fiiind toate femei.
Condamnaţii la moarte erau transportaţi spre eşafod într-o cutie de lemn unde aveau un mic răgaz să se împace cu soarta lor. Execuţiile aveau loc dimineaţa la ora 08:00.
De cinci ani clădirea închisorii aparţine unei firme care organizează tururi în locurile presupus bântuite ale aripilor închisorii în cadrul cărora vizitatorii au ocazia să afle povestea deţinuţilor chiar din celula unde şi-au petrecut ultimele clipe din viaţă. Totodată, cei mai împătimiţi turişti au prilejul să participe la jocuri de evadare de tip „escape rooms”.
Închisoarea este o atracţie şi pentru vânătorii de fantome care sunt convinşi că este un loc cu activitate paranormală. De-a lungul timpului, experienţele lor au fost documentate în mai multe seriale TV.
Majoritatea biletelor pentru tururile dedicate vânătorii de fantome s-au vândut deja pentru Halloween.
Închisoarea a fost cotată ca înfricoşătoare în special datorită  „omului din umbră”, despre care se spune că bântuie aripa A  a închisorii. Martorii i-ar fi văzut silueta spectrală în câteva rânduri, chipul său rămânând misteriors. Acesta ar fi fost un ofiţer al închisorii unde deţinuţii executaţi sau care mureau erau îngropaţi în morminte nermarcate.
În 1972, în cursul unor renovări au fost descoperite rămăşiţele a 10 deţinuţi – nouă au fost incineraţi şi unul predat rudelor.
Un raport din 2005 arăta că închisoarea Shrewsbury, de categorie B (infracţiuni de drept comun şi corecţională) şi C (deţinuţi nesusceptibili de evadare) este cea mai supraaglomerată din Anglia şi Ţara Galilor. În august 2008, un alt raport preciza că închisoarea avea 178 de locuri disponIbile la  326 de condamnaţi – o rată de supraaglomerare de 183%.
Sursa: Adevărul

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide