TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Potrivit Grupului Iran pentru Drepturile Omului, doar în ultima săptămână, 32 de persoane au fost executate în această țară. Autoritățile au intensificat considerabil utilizarea pedepsei cu moartea, executând de două ori mai multe persoane în acest an decât anul ​​trecut.

Grupurile pentru drepturile omului raportează că Iranul execută mai multe femei decât orice altă țară, majoritatea fiind găsite vinovate de uciderea soților lor.

Miercuri, Iran Human Rights Group a declarat că fosta mireasă copil Soheila Abadi a fost spânzurată în închisoare după ce a fost condamnată pentru uciderea soțului ei după ce s-a căsătorit cu el cu 10 ani în urmă, când ea avea 15 ani. Instanța de condamnare a spus că motivul crimei ar fi fost „disputele de familie”.

Alte două femei executate miercuri au fost, de asemenea, condamnate pentru uciderea soților lor, a afirmat grupul.

Activiștii susțin că multe dintre cazuri se referă la acuzații de violență domestică, dar că deseori instanțele iraniene nu țin cont de acest lucru.

Nu sunt publice cifre exacte privind numărul de execuții, deoarece autoritățile iraniene nu anunță oficial fiecare caz în care s-a aplicat pedeapsa cu moartea. Potrivit unei cercetări publicate în aprilie de două ONG-uri, doar 16,5% dintre execuțiile despre care se crede că au fost efectuate în Iran anul trecut au fost anunțate de autorități.

Rapoartele din acest an sugerează că numărul condamnărilor la moarte a crescut și mai mult de atunci. Grupul pentru drepturile omului Amnesty International a acuzat săptămâna aceasta Iranul că s-a angajat într-o serie înfricoșătoare de execuții în ultimele luni și că peste 250 de oameni au fost uciși în primele șase luni ale anului 2022,  mai mult decât dublu față de cele din perioada similară din 2021.

„Mașinăria de stat recurge la omoruri în masă în întreaga țară, într-un atac abominabil asupra dreptului la viață”, a declarat Diana Eltahawy, director regional adjunct la Amnesty International.

sursa: digi24.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide