TRENDING
  • 18:27 » Cinci zile de sărbătoare pentru dâmbovițeni! Încep Zilele Județului Dâmbovița! Ce activități și evenimente sunt programate, astăzi, 31 mai
  • 18:27 » Bărbat cercetat de polițiști după ce a comercializat vopsea contrafăcută, sub brandul unui producător din Târgoviște
  • 18:26 » Nereguli grave în mai multe depozite de fructe și legume din județul Dâmbovița! Inspectorii ANSVSA au dat amenzi drastice
  • 18:25 » Pericol public! Taximetrist din Dâmbovița, prins beat și fără centură de siguranță în trafic
  • 18:25 » Un copil de 12 ani a murit după ce a fost lovit de o betonieră, în localitatea Ștefan cel Mare din Vaslui
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tragedie la Vîșneve, un oraș din regiunea ucraineană Kiev. O tânără în vârstă de 29 de ani a fost reținută și este acuzată de omor cu premeditare, după ce și-a aruncat pe fereastră, de la etajul 5, bebelușul de două luni. Potrivit martorilor, citați de publicația Fakty, copilul era încă în viață când au sosit medicii. Din păcate, băiețelul a murit la spital, din cauza rănilor grave suferite.

Nenorocirea a avut loc în plină zi, marți, 21 martie.

În jurul orei 12.00, chiar tânăra mamă a fost cea care a sunat la poliție, anunțând că și-a aruncat fiul de două luni pe fereastra apartamentului ei aflat la etajul cinci. Până la sosirea poliției la fața locului, spun martorii, femeia nu a coborât să vadă ce s-a întâmplat cu bebelușul.

Băiețelul a fost internat de urgență, dar, din păcate, medicii nu l-au mai putut salva, a informat poliția din regiunea Kiev. “Anchetatorii investighează toate împrejurările în care s-a produs tragedia. Este posibil ca mama în vârstă de 29 de ani să fi suferit o depresie postnatală”, a declarat şeful poliţiei din regiunea Kiev, Andrei Nebitov.

Mama de 29 de ani a fost reținută și este acuzată de omor cu premeditare. Potrivit Suspline Media, ea riscă până la 15 ani de închisoare sau detenție pe viață.

Ce este depresia postpartum?

Una din zece mame are un episod de depresie postnatală şi ar avea nevoie de sprijin pentru a depăşi momentul. Baby blues, starea de tristețe și oboseală pe care mamele o resimt în primele zile după naștere, este normală spun specialistii. E firesc. Viața mamei se schimbă odată cu venirea pe lume a unui copil şi ea are nevoie de tot sprijinul în această perioadă.

Nu este însă mereu aşa. Iar la oboseală şi furtuna hormonală, se adaugă uneori şi propria moştenire genetică, iar rezultatul este ceea ce se cheamă depresie postpartum sau depresie postnatală. Iar manifestările diferă de la femeie la femeie. Sunt însă și câteva constante. Incapacitatea de a te odihni, starea generală de tristețe și inutilitate, lipsa energiei și motivației și chiar detașarea de bebeluș. În acest caz, ideal este ca mama să ceară ajutorul.  “Depresia postnatală începe să ne îngrijoreze în momentul în care mama e din ce în ce mai letargică, mai absentă, nu se mai ocupa de bebeluş, e închisă în lumea ei, nu cere ajutor şi toata dinamica familiei se schimbă. Sunt anumite momente, când este această naştere sau după pierderea unui copil sau după moartea unui copil, depresia poate ajunge la cote patologice şi atunci trebuie să mergem la psihiatru”, spune Alina Iliescu, psihoterapeut.

O depresie postnatală netratată poate fi calea spre o tulburare depresivă severă. Aşa că la primele simptome mama să meargă la terapeut.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide