BREAKING NEWS
  • 1:34 » Incendiu pe dealul Pietricica din Piatra-Neamț
  • 0:36 » Incendiu la un bloc din Timișoara
  • 22:26 » Alt accident în minivacanță! Un bărbat a ajuns la spital, a fost alertat și elicopterul SMURD
  • 22:04 » Timișenii au luat amenzi pentru nerespectarea regulilor pe timp de pandemie și în prima zi a săptămânii
  • 21:51 » Bătaie de joc incredibilă la adresa timișorenilor și poliștilor! Tramvaiul 9 nu va circula miercuri seara
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O mie de saci cu deșeuri strânse de Apele Române împreună cu voluntari de pe malurile râului Buzău

Sursa foto: ANAR

Echipele de la Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor şi alţi 130 de voluntari au strâns marţi 1.000 de saci de deşeuri de pe râul Buzău, dintre care 950 de saci conţineau deşeuri din plastic, se menţionează într-un comunicat postat de ANAR pe Facebook.

„Echipele de la Apele Române Buzău-Ialomiţa şi cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor, alături de 130 de voluntari de la mai multe instituţii şi ONG-uri, au strâns, în două ore, 1.000 de saci, echivalentul a 50 de mc de deşeuri. Peste 95% din deşeurile colectate au fost din plastic. Au fost curăţate de peturi malurile din dreptul acumulării Siriu, cele ale râului Buzău, din dreptul localităţilor Nehoiu, Cislău, Pătârlagele, Vipereşti, precum şi zona digului din dreptul râului Buzău, între podul Mărăcineni şi podul CF Vadu Paşii”, se precizează în comunicatul ANAR, preluat de Agerpres.

Acţiunea face parte din proiectul #ProtectStream4Sea, din cadrul programului operaţional comun #BlackSea în care Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa este partener, alături de instituţiile abilitate din Grecia, Moldova, Turcia şi Armenia, notează ANAR.

„Apele Române” atrage atenţia că sticlele de plastic încarcă tot mai mult malurile râurilor şi a lacurilor de acumulare: o parte dintre acestea ajung în ape şi, în timp, îşi pun amprenta asupra vieţii acvatice în ansamblu, iar în perioadele de viituri, ele pot constitui, alături de materialele lemnoase, factor de blocaj al scurgerii apelor, provocând inundaţii cu impact local.

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide