TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O mie de saci cu deșeuri strânse de Apele Române împreună cu voluntari de pe malurile râului Buzău

Sursa foto: ANAR

Echipele de la Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor şi alţi 130 de voluntari au strâns marţi 1.000 de saci de deşeuri de pe râul Buzău, dintre care 950 de saci conţineau deşeuri din plastic, se menţionează într-un comunicat postat de ANAR pe Facebook.

„Echipele de la Apele Române Buzău-Ialomiţa şi cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor, alături de 130 de voluntari de la mai multe instituţii şi ONG-uri, au strâns, în două ore, 1.000 de saci, echivalentul a 50 de mc de deşeuri. Peste 95% din deşeurile colectate au fost din plastic. Au fost curăţate de peturi malurile din dreptul acumulării Siriu, cele ale râului Buzău, din dreptul localităţilor Nehoiu, Cislău, Pătârlagele, Vipereşti, precum şi zona digului din dreptul râului Buzău, între podul Mărăcineni şi podul CF Vadu Paşii”, se precizează în comunicatul ANAR, preluat de Agerpres.

Acţiunea face parte din proiectul #ProtectStream4Sea, din cadrul programului operaţional comun #BlackSea în care Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa este partener, alături de instituţiile abilitate din Grecia, Moldova, Turcia şi Armenia, notează ANAR.

„Apele Române” atrage atenţia că sticlele de plastic încarcă tot mai mult malurile râurilor şi a lacurilor de acumulare: o parte dintre acestea ajung în ape şi, în timp, îşi pun amprenta asupra vieţii acvatice în ansamblu, iar în perioadele de viituri, ele pot constitui, alături de materialele lemnoase, factor de blocaj al scurgerii apelor, provocând inundaţii cu impact local.

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide