TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„O nouă cortină de fier coboară între Moscova și Occident”, afirmă Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că o nouă „Cortină de Fier” coboară între Moscova și Occident, pe fondul invaziei Kremlinului în Ucraina.

Lavrov, declarații după summit-ul NATO

„În ceea ce privește o Cortină de Fier … în esență, aceasta coboară deja”, a declarat Lavrov jurnaliștilor în timpul unei conferințe de presă în capitala belarusă Minsk.

„Procesul a început deja”, a spus el.

Lavrov a mai afirmat că relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană nu mai există.

”Uniunea Europeană a distrus relația care a fost construită de-a lungul deceniilor între noi și UE”, a declarat ministrul de externe, adăugând că Moscova este încă deschisă la negocieri.

„Pot spune doar că, de acum înainte, nu vom avea încredere nici în americani, nici în UE. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a nu depinde de ei în sectoare critice”, a declarat Lavrov.

Moscova a lansat un război de amploare în Ucraina la 24 februarie, declanșând sancțiuni economice și diplomatice severe din partea Statelor Unite, Marii Britanii și Uniunii Europene împotriva instituțiilor de stat rusești, a companiilor și a unui număr de oficiali și oameni de afaceri ruși.

Lavrov, în vârstă de 72 de ani, a reprezentat Rusia pe scena internațională în ultimii 18 ani, dar acum au fost impuse sancțiuni occidentale atât asupra sa, cât și asupra fiicei sale.

SUA l-au acuzat că urmărește o poveste falsă potrivit căreia Ucraina este agresorul și că este direct responsabil pentru invazia Rusiei, în calitate de membru al Consiliului de Securitate.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide