TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O nouă etapă pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal al Stațiunii Turistice de Interes Național Peștera-Padina!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 8 iunie 2021, contractul pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina.

Este o etapă importantă deoarece în baza acestui PUZ se va reglementa modul în care se va construi în stațiune. Va fi o abordare modernă, contemporană, care va pune în valoare patrimoniu natural și care va evidenția grija pentru mediul înconjurător. Prin documentații de urbanism se vor reglementa aspectele ce țin de modul de utilizare a terenului, regimul de înălțime și arhitectura clădirilor ce urmează a fi edificat.

În elaborarea documentației de urbanism se vor analiza toate punctele de vedere primite de la proprietățile de terenuri din zonă, dar și de posibilitățile investitorilor.

Până la sfârșitul acestui an se va elabora documentația necesară, care va fi trimisă apoi, spre avizare, tuturor instituțiilor abilitate, respectiv: Academia Română, Ministerul Dezvoltării, Administrația Parcului Natural Bucegi, Agenția pentru Protecția Mediului, Apele Române, Direcția de Sănătate Publică, operatorii de rețele și utilități.

Președintele Corneliu Ștefan și-a exprimat încrederea în proiectul realizării stațiunilor turistice dâmbovițene:  „Am reușit să facem un pas important. Planul Urbanistic Zonal al stațiunii turistice de interes național va fi în corelație cu acest statut, alături de o serie de proiecte ce vor avea drept scop realizarea infrastructurii edilitare, infrastructuri practice sportive montane și alte investigații specifice zonei. Să nu uităm că patrimoniul natural și antropic al județului Dâmbovița dispune de un potențial turistic extraordinar, turismul montan prefigurându-se a fi unul dintre principalele produse de dezvoltare și promovare a județului ”.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide