BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O nouă măsură pregătită pentru școlile de șoferi. Ce trebuie să știi

O nouă măsură este pregătită pentru școlile de șoferi, după ce un ordin anterior emis de Ministerul Transporturilor prevede eliminarea criteriului promovabilității pentru păstrarea autorizației de funcționare. Noua măsură va deschide noi posibilități pentru viitorii șoferi profesioniști.

Viitorii șoferi profesioniști vor putea învăța meserie pe mașini moderne, cu transmisie automată sau automatizată, după aprobarea ordinului MT care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Mai exact, se va elimina obligativitatea folosirii unor camioane dotate cu cutie manuală, indiferent dacă vorbim despre mașinile din categoria C sau CE, adică cu remorcă sau fără.

Proiectul de ordin al Ministerului Transporturilor are ca scop modificarea condițiilor tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele destinate instruirii practice în conducerea auto, în vederea obținerii permisului de conducere. Mai exact, se propune eliminarea obligativității dotării vehiculelor cu sistem de transmisie care presupune o selecție manuală a vitezelor în cazul mașinilor din categoria CE, adică a camioanelor cu remorcă.

Reamintim că o măsură în acest sens fusese introdusă anterior în legislație doar pentru mașinile din categoria C (Camioane). Înalta competență a funcționarilor din Ministerul Transporturilor a omis însă din ordin camioanele cu remorcă, ceea ce înseamnă că cei care fac școală pentru permisul de categoria CE nu pot conduce altceva decât camioane cu cutie de viteză manuală.

O nouă măsură pregătită pentru școlile de șoferi: Ce trebuie să știe viitorii șoferi profesioniști

Prin urmare, noul ordin are ca unic scop modificarea vechiului ordin (1.123/2021), astfel încât să corecteze scăparea menționată mai sus. De altfel, acest lucru este menționat clar în nota de fundamentare a proiectului.

„În cuprinsul textului de modificare (a Ordinului MT nr. 1.123/2021 – n. red.), referința s-a făcut doar la vehicule din categoria C, nefiind cuprinse și vehiculele din categoria CE, care sunt similare prin construcție cu cele din categoria C și pentru care, potrivit vechilor norme, era, de asemenea, stabilită obligativitatea de a fi echipate cu un sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor”, apare în nota de fundamentare a proiectului de ordin.

Tot prin Ordinul MT nr. 1.123/2021 s-a stabilit ca școlile de șoferi să nu depindă, pentru a-și menține autorizația, de rata de promovare a elevilor. Chiar dacă această condiționare apărea în legislație, ea n-a fost aplicată niciodată. Motivul a fost legat de „diferențele demografice și socio-culturale între diferite județe și zone ale țării”. Aceste diferențe au fost demonstrate recent de un studiu care arată că în unele județe este semnificativ mai ușor să iei examenul de permis decât în alte județe.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide