TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”

Anatoli Gerașcenko, expert notabil și fost șef al Institutului de Aviație din Moscova, este cel mai recent oficial rus mort în circumstanțe misterioase. În vârstă de 73 de ani, bărbatul ar fi căzut pe scări în sediul institutului, scrie presa locală. Acesta este ultimul pe lista deceselor suspecte ale unor influenți afaceriști din Rusia, de la invazia Ucrainei (24 februarie).

 

Un nou deces misterios la Moscova

Anatoli Gerașcenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, și-a pierdut viața, marți, după ce a căzut în sediul companiei din capitala Rusiei. Potrivit jurnaliștilor, afaceristul „a căzut de la mare înălțime, câteva etaje de scări”. Acesta a fost declarat decedat de către medicii sosiți la fața locului.

Cine a fost Anatoli Gerașcenko

Institutul de Aviație din Moscova a transmis că a fost vorba despre „un accident”, fiind „o pierdere colosală pentru MAI și pentru comunitatea științifică și pedagogică”. Gerașcenko ocupase postul de consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova și lucrase la MAI peste patru decenii.

În perioada 1977-2007, oficialul rus a fost inginer principal, mecanic șef și prorector, apoi rector al Institutului între anii 2007 și 2015. Anatoli Gerașcenko publicase peste 100 de lucrări și articole științifice.

Totodată, acesta fusese foarte bine văzut de Kremlin, fiind premiat de mai multe ori de guvernul rus, primind, printre altele, Ordinul de Onoare, medalia Ordinului Meritul pentru Patrie, clasa I, și medalia Ordinului Meritul pentru Patrie, clasa a II-a.

Aliații lui Putin mor în circumstanțe ciudate

Decesul său vine la mai puțin de două săptămâni de la moartea lui Ivan Pechorin (39 de ani), director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, care a căzut dintr-o ambarcațiune aflată în viteză.

Anterior, bărbatul participase la Forumul Economic de Est (5-8 septembrie), găzduit la Valdivostok de Vladimir Putin. La respectivul eveniment, Pechorin a vorbit în timpul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul drum: Logistica unei lumi schimbate”.

Lukoil a pierdut doi oameni cheie

La începutul lunii septembrie, și președintele Consiliului de Administrație al companiei ruse Lukoil, Ravil Maganov (68 de ani), a murit în condiții suspecte, deși, oficial, s-a spus că a căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Autoritățile au zis că s-a sinucis.

În martie, la câteva zile după ce Rusia invadase Ucraina, Lukoil a cerut „încetarea rapidă a războiului”, fiind prima mare companie națională care s-a opus agresiunii lui Putin.

De asemenea, fostul manager Lukoil, Aleksandr Subbotin, a fost găsit fără suflare în subsolul unei reședințe dintr-o suburbie a Moscovei, în luna mai. Presa rusă a relatat că locuința îi aparținea unui guru care practica ritualuri de purificare.

Sinucideri înscenate sau asasinate?

De la izbucnirea războiului în Ucraina, cel puțin alți șase oligarhi ruși au decedat în circumstanțe ciudate. Toți au în comun legături strânse cu regimul de la Kremlin, bogăție imensă, o conexiune cu gazul rusesc și o poziție împotriva invaziei.

Aceste lucruri au stârnit suspiciuni anchetatorilor internaționali, care cred că decesele ar fi putut, de fapt, să fi fost sinucideri înscenate sau asasinate ordonate de Putin sau oamenii săi.

Sursa: playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide