TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie pensionară a decis să tragă corzile cu care un alpinist utilitar era susținut, în vederea realizării unor lucrări în blocul unde aceasta locuia. Alpinistul risca să cadă de la etajul al 11-lea din cauza pensionarei.

Un alpinist utilitar, care efectua lucrări într-un imobil din județul Galați, a fost la un pas de un sfârșit tragic: putea să cadă de la etajul al 11-lea.

Corzile cu care acesta era susținut, au fost trase într-unul dintre apartamente, de proprietar, o pensionară nervoasă, din cauza lucrărilor efectuate pe acel imobil.

 

O zi de muncă obișnuită putea să îi curme viața

În timp ce efectua lucrări pe un imobil din județul Galați, un alpinist utilitar risca să își piardă viața.

După ce și-a montat corzile de susținere, ajuns la etajul al 11-lea al blocului unde trebuia să muncească, un proprietar dintr-un apartament de la etajul 8, a început să tragă de corzile acestuia.

Cu multă forță, proprietarul, o femeie pensionată, a tras cu toată puterea în casă corzile alpinistului utilitar, nervoasă fiind din cauza lucrărilor efectuate pe imobil.

În ciuda strigătelor martorilor de a se opri, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat lucrarea, femeia a continuat să tragă de corzile cu care alpinistul era susținut.

 

Alpinistul utilitar, în vârstă de 50 de ani, a reușit să tragă una dintre corzile cu care era legat și să pătrundă astfel în primul apartament care avea geamul deschis.

“În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî. Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, minim cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, a declarat Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate, potrivit viata-libera.ro.

Inițial un avertisment, în prezent cercetări

Alpinistul utilitar care era să își piardă viața din cauza unei pensionare care a tras de corzile cu care acesta era susținut pe imobil, a efectuat apelul către 112.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat-o pe proprietara apartamentului de unde erau trase corzile alpinistului, o femeie de 71 de ani.

Inițial, gestul care putea să curme viața alpinistului, a fost sancționat doar cu un avertisment din partea polițiștilor, femeia fiind îndemnată să nu mai acționeze în asemenea manieră pe viitor. Ulterior, polițiștii au decis întocmirea unui dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi realizate cercetări pentru stabilirea întregii situații.

La data de 1 septembrie 2023, ora 15.30, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată telefonic prin apel la S.N.U.A.U. 112, de un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Brăila, cu privire la faptul că, în timp ce efectua unele activități, la un bloc cu 12 etaje, situat pe strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galați, fiind asigurat cu corzi, în calitate de alpinist utilitar, angajat la o firmă de profil din orașul de domiciliu, ar fi fost dezechilibrat, de către o femeie, de la etajul 8, care locuiește în blocul respectiv. Polițiștii care au ajuns la fața locului au luat legătura cu apelantul, iar apoi au identificat persoana din apartamentul indicat, fiind vorba de o femeie, de 71 de ani. Femeia ar fi tras cu putere de corzile de susținere, ulterior, bărbatul dezechilibrându-se. Aceasta a precizat că ar fi recurs la un astfel de gest pe motiv că nu ar fi fost mulțumită de activitatea pe care o efectua apelantul în calitate de alpinist utilitar în dreptul geamurilor de la locuința sa. Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment scris, în baza prevederilor Legii 61/1991 republicată. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun,  a transmis IPJ Galați.

Sursa: ViațaLiberă.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide