BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Amenajarea lor „a fost o sarcină foarte dificilă. Suntem la o înălțime de 250 de metri pe o stâncă, chiar pe marginea stâncii. Și când a venit elicopterul, abia ne-am putut ține”, povestește Fekete Örs – șef Salvamont Harghita Băi.

„Sunt două cabine panoramice, una pe muntele Piatra Poienii, a doua se găsește pe muntele Ucigașul. Ce se vede de aici? De pe geamul principal se vede o parte din Cheile Bicazului, în față se vede Piatra Altarului și Cheile Lăpușului, în spatele Pietrei Altarului. Din partea laterală, se vede Suhardul Mic și partea Cheilor care duce spre stațiunea Lacul Roșu. Din cabina de pe muntele Ucigașu se vede zona Lacului Roșu și până în creasta principală a Hășmașului”, explică Simon Laszlo, de la Asociaţia „Gyilkosto Adventure”.

„O să mai fie montat și un pod suspendat peste râul Bicăjelul și o platformă suspendată la Lacul Roșu, pe Balconul de Piatră. Pe aceste puncte vom instala și trei binocluri, fără bani. Toate se pot vizita fară taxă”, adaugă Simon Laszlo.

„Poate fi vizitat acest refugiu pe stâncă, panoramic. De aici vom avea o priveliște deasupra Cheilor. Așteptăm familiile și copiii care vor să ajungă aici și sperăm că toți cei care vin aici vor avea grijă de această minune. Chiar se poate dormi și aici, numai curățenia și grija este cel mai important lucru. Este un loc potrivit și pentru telemuncă”, spune Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide