BREAKING NEWS
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O rudă străveche a omului, care a trăit în Africa de Sud acum două milioane de ani, mergea ca un om, dar se cățăra ca o maimuță

O rudă străveche a omului, care a trăit în Africa de Sud în urmă cu două milioane de ani, mergea ca un om, dar se cățăra ca o maimuță, arată o nouă analiză, scrie Playtech.

Oamenii de știință au descoperit noi fosile din partea inferioară a spatelui aparținând lui Australopithecus sediba. Acest lucru a deschis o dezbatere veche de zeci de ani despre modul în care se deplasau homininii timpurii.

„Veriga lipsă” a scos la iveală o coloană curbată, ceea ce sugerează că specia a petrecut mult timp mergând în două picioare, precum și folosindu-și membrele superioare pentru a se cățăra ca maimuțele.

O echipă internațională de cercetători, condusă de Universitatea din New York și Universitatea din Witwatersrand din Johannesburg, a folosit oase găsite în roci, dintr-o peșteră din Africa de Sud, pentru a reconstrui una dintre cele mai complete fosile din spatele oricărui hominin.

O rudă preistorică a omului a uimit oamenii de știință

Australopithecus sediba a fost descris pentru prima dată în 2010 de Lee Berger și echipa sa de la Universitatea din Witwatersrand.

Profesorul Berger și fiul său, Matthew, în vârstă de nouă ani, au găsit primele rămășițe ale speciilor dispărute în peștera Malapa, care au fost identificate ulterior ca un copil mascul numit Karabo și o femeie adultă.

Cele mai recente fosile au fost găsite în 2015, în timpul săpăturilor unei căi miniere care rulează lângă situl Malapa din Patrimoniul Mondial al Umanității, la nord-vest de Johannesburg.

Acestea includ patru vertebre din partea inferioară a spatelui femelei, plus un os numit sacrum care leagă coloana vertebrală de pelvis. Echipa a numit-o pe femelă Issa, care înseamnă „protector” în swahili.

Descoperirea a mai stabilit că, la fel ca oamenii, sediba avea doar cinci vertebre lombare.

„Regiunea lombară este esențială pentru înțelegerea naturii bipedismului la strămoșii noștri timpurii și pentru a înțelege cât de bine s-au adaptat la mersul pe două picioare”, a spus autorul principal, profesorul Scott Williams, de la Universitatea din New York.

Studiul concluzionează că sediba este o formă de tranziție a rudei antice a omului și coloana vertebrală are în mod clar o formă intermediară între cea a oamenilor moderni (și a neandertalienilor) și a maimuțelor mari.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide